
Въпреки уникалните им вкусови качества, ако искаме да сме в добро здраве, трябва да внимаваме с количествата масла, които консумираме. Има различни алтернативи, които могат да заместят маслото в ежедневието ни и така да създадем перфектния баланс на приема на мазнини. Вижте 4 заместители на кравето масло в галерията ни.
Свинска мас
Може би една позабравена мазнина, която придава една дълбочина на ястията с месо, пикантни блюда. Особено подходяща е когато готвим кисело зеле. Тя има по-малко наситени мазнини в сравнение с обикновеното масло. Ако е качествена не би трябвало да съдържа трансмазнини. С нея може да се сотира, да се приготвят тестени изделия, има висока точка на горене и дълъг срок на годност. Богата е на витамин D и холин. Още за ползите от нейната консумация може да прочетете тук. Снимка: istock
Коментари 0
Напиши коментар