Риби

20 февруари – 20 март
Риби

Управляваща планета: Нептун
Стихия: вода
Качество: подвижен
Щастливи числа: 6, 7, 11
Подходящ цвят: морскосин, стоманеносив, пурпурен
Камъни: сапфир, бисер, аметист, лунен камък
Цветя (растения): нарцис, жасмин, минзухар, теменужка, незабравка
Метал: цинк
Талисман: възел, нарцис
Девиз: Аз се надявам
Късметлийски дни: понеделник, четвъртък, петък
Неблагоприятни дни: сряда
Подходящи държави: Близкия Изток, Италия, Гренландия, Ейре


Това е последният знак. Рибите разбират всичко и всеки, освен себе си. Те цял живот може да търсят собственото си Аз без да знаят какво точно е това Аз. Рибите имат своята истина, трудно намират сили за преодоляване на ежедневните проблеми, но дълбоко приемат проблемите на близките си и винаги са готови да се отзоват на помощ. Трудно остават на едно място. Те са граждани на света, те са навсякъде и никъде, интересуват се от всичко. Много са духовни и в повечето случаи – неуверени. Рибите са жертви на себе си и на света. Остават деца до края на живота си. Те са предани и привързани, живеят в свой собствен свят, изграден върху мистика и фантазия. Рибите вярват в знаци, те не могат да правят черна магия и много лесно изчистват отрицателните енергии.


Добри и лоши черти

Рибите са честни и склонни към компромис. Имат прекрасно чувство за хумор. Изпълнителни, интуитивни и склонни към съчувствие.


В същото време са зле организирани, неуверени, разсеяни, идеалистични. Нямат позиция. Не умеят да управляват парите си и ги поверяват на безотговорни личности.


Най-лош вариант: Те познават всичко и всички, само не и себе си. Животът им е като разграден двор, където всеки може да прави каквото си поиска. Боледуват от всякакви известни и неизвестни болести. До края на живота си имат несподелени увлечения, за които не си признават от страх, че ще загубят авторитета си.


Мъжът Риби

Покровителят на Рибите е Нептун. Той им дава уникална чувствителност и ненадмината интуиция, както и рядката способност да съпреживяват. Тези техни качества са невероятно притегателни за околните. Те са толкова чувствителни, че забелязват даже и най-незначителните промени на настроението и състоянието на партньора си.


Благодарение на интуицията си винаги усещат дали поведението на събеседника е искрено. Те безпогрешно разпознават истината от лъжата и притворството, могат да определят взаимоотношенията в колектива, да предвидят събитията или поведението на хората. За съжаление, хората често злоупотребяват със самопожертвователността на Рибите и ги използуват като „скривалище”, за да преодолеят собствените си трудности. Голям проблем на Рибите е, че те не могат да кажат „НЕ”.


Жената Риби

Жените Риби обикновено биват приемани за странни и трудни за разбиране. Причината е, че те си живеят в свой собствен свят, който сами си измислят и създават. И той за тях е не по-малко реален от окръжаващата ги действителност. В момента, в който реалността започне да ги натоварва с отрицателни емоции, те просто се гмурват в дебрите на собствената си фантазия, затварят се там и всеки опит да бъдат извадени от това „скривалище” се оказва невероятно труден. Те могат да си избислят каквото им хареса, както хубаво, така и лошо. Реалността за тях е вътрешният им свят – богат и приказен. Външният е далеч от съзнанието им. Те в повечето случаи не обръщат никакво внимание на събития, за които се вълнува целият свят. Това може много необратимо да обърка партньорите им. На тях може да им се стори, че жената Риба непрекъснато се лута между радостна възбуда и дълбока депресия, но това е само незначително колебание на настроението й. Тя е склонна да се вслушва само в собствените си импулси и желания.


Запазена марка при Рибите са чувствителните устни.


Детето Риби

Детето Риби се различава от другите деца по това, че яде и спи само, когато то пожелае. Техните желания обикновено се различават от общоприетия режим. Те или са тихи и спокойни, или безпричинно раздразнителни. Играят си само с това, което на тях им харесва, всичко останало правят от немай къде. Трудно могат да бъдат манипулирани.


Родителят Риби

Те боготворят децата си, но не умеят да ги възпитават. Самопожертвователни са, но не могат да им отказват нищо и децата им стават капризни. Грижат се за духовното развитие на децата си, но несъзнателно ги разглезват.


Работа

Рибите са творчески натури. Напрегнатият служебен график за тях е истинско наказание, защото те могат да работят на високи обороти само, ако са подтикнати от вдъхновението си. По тази причина те често предпочитат да работят независимо, на нефиксирано работно време или дори на смени.


Рибите, особено жените, рядко поставят работата си на първо място в ценностната система. За тях винаги има нещо по-важно, било то семейството или децата. Изключение правят само в случаите, когато са намерили истинското си призвание, тогава са изключително всеотдайни и самоотвержени. Това се случва най-често с отдадените на изкуството, но прекрасно се реализират също в областта на медицината, химията, психологията, биологията. От Рибите излизат също великолепни фотографи и оператори, което отново се дължи на изключителната им способност да улавят незабелижими детайли.


Рибите почти никога не са деловити и прагматични, нямат практическо мислене. Те се движат напред най-вече благодарение на силната си интуиция. Родените под този знак много рядко стават ръководители от голям мащаб, защото те никога не се стремят към власт и ръководни постове. Дори, ако целият колектив желае да бъде ръководен от шеф Риба, той обикновено е безкрайно деликатен, внимателен и склонен да изтърпи върху себе си наказания за грешките на подчинените си. Тези шефове успяват да създадат много компактен и дисциплиниран колектив благодарение на индивидуалното си положително отношение към всеки един от колегите.


Пари

Те имат изключително странно отношение към парите. Хем не са стиснати, хем пък биха могли да се лишат от покупката на много необходими и практични неща, които ще са им полезни, защото ги считат за глезотия. В същото време могат да пръснат огромни суми за такси или ресторант. Рибите нямат проблем да се задоволят с онова, което имат и не робуват на вещоманията.


Много рядко се случва представителите на този знак да са в стабилно финансово състояние, защото рядко се захващат с доходоносни професии. Рибите също така трудно балансират доходите и разходите си, защото много често взимат заеми. И което е по-интересно, всички са склонни много лесно да им дадат пари на заем, защото за Рибите не е никакъв проблем да предизвикат съчувствие у когото и да било. Е, те връщат заемите си, но не винаги на време, защото никога не знаят с колко пари разполагат.


Любов и брак

Всеки има нужда от любов, а Рибите – двойно повече. Когато Рибите се влюбят, се преобразяват изцяло. Те много лесно се приспособяват към партньора, към вкусовете и навиците му. От друга страна, обаче, ако усетят, че са в по-силна позиция капризите им нямат край.


Не е трудно да се харесаш на Рибите – просто трябва да покажеш в отношението си към тях много романтика и красота и вашите отношения ще бъдат една истинска приказка. Логично е да попитаме: а какъв е идеалът на Рибите? И това е най-трудният въпрос. Защото Рибите имат уникалното качество да бъдат харесвани от противоположния пол. Особено жените с мощното си женствено излъчване са в състояние да накарат всеки мъж да се влюби в тях.


Подходящи партньори

В ранна младост имат много добра хармония с Рака, а малко по-късно – с Везни.


В зрелия си период най-стабилно и успешно партньорство Рибите постигат с Дева – двата знака умеят да се подкрепят, реализират се професионално в различни посоки и са равнодушни към секса.


Рибите могат да пробват съвместимост с всички знаци, за тях една от трудните задачи е да попаднат на подходящ партньор.


Секс

Обикновено се предполага, че Рибите, като пасивен знак трябва да имат активен партньор. Това до някъде влиза в противоречие със задачата на мъжете Риби – от една страна те трябва да са инициативни, а от друга (не дай, Боже) да се изложи от превъзбуда. Ако дамите са прекалено настоятелни, това непременно довежда провал в отношенията с мъж Риба – той се плаши от настъпателност. Ней-добре е да бъде оставен да осъзнае желанието си.


Партньорката му трябва да бъде изключително търпелива – да не се натрапва, но и да не показва отегчение. Той не е склонен да бъде зачисляван към групата на постоянните „ухажьори” и щом усети, че „свири втора цигулка” е готов да обърне гръб и да се откаже. Мъжът Риби просто е създаден за изискан и разнообразен секс. Показва неизчерпаема фантазия, великолепно разбира жената и предусеща всичките й желания. Не бива да се забравя, обаче, че той вижда любимата си през призмата на собствената си фантазия и в никакъв случай не трябва да разрушавате илюзиите му. Той страшно болезнено ще възприеме подобно разочарование.


Храни и напитки

Най-важното за Рибите е в техния дом винаги да има достатъчно храна и напитки. Барчетата и хладилниците им винаги трябва да бъдат пълни. И въпреки това Рибите не са лакомници, нямат проблем дори, ако не се хранят редовно, ако трябва да спазват строги диети. Ако имат красива фигура и не се нуждаят от диета, не биха отказали да похапнат това или онова, ценят вкусната и качествена храна и особено – изисканите напитки.


Стил

Рибите (особено жените) имат безупречен вкус към облеклото. Дори и да не са облечени по последна модна линия, те никога няма да облекат нещо, което не им стои добре. Предпочитат меките пастелни тонове, обожават отенъците на сребристо и златисто (асоцииращо риби люспи). Обожават да пазаруват, гардеробите им са натъпкани с дрехи и обувки, за които дори забравят, че ги имат. Започнат ли да си подреждат шкафовете винаги намират нещо, което са купили и нито веднъж не са обували или обличали.

Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева