Телец

21 април - 20 май
Телец
Управляваща планета: Венера
Стихия: земя
Качество: неподвижен
Щастливи числа : 2,4,6
Подходящ цвят: есенно-жълто, бяло, зелено, бледо лилаво
Камъни: ахат, брилянт, опал, лунен камък
Цветя (растения): Момина сълза, люляк
Метал: желязо, стомана
Талисман: чук, златно руно
Девиз: Аз притежавам
Късметлийски дни: понеделник, петък
Неблагоприятни дни: вторник
Подходяща държава: Англия, Германия, Дания, Сирия, Италия, ТурцияВлиянието на Венера и Луната прави Телците чувствителни и сантиментални, спокойни и дипломатични. Те са миролюбиви и търпеливи, стремят се да създават хармония и много често се съгласяват дори със ситуации, които никак не са им по вкуса, но... внимавайте, не злоупотребявайте с търпението на Телеца. Не обичат разправиите, и най-вече не обичат проявите на агресия, разчитат на чувствата си и наблюдават много дълго преди да направят генерални умозаключения.

Телците са обективни, имат превъзходна памет и са много добри оратори. Не са особено решителни, потайни са, великодушни и в същото време – алчни. Те са прагматични и интелектуални, разсъдливи, естествени и чувствителни.

Телецът е материален, най-лесно му се отдава изграждането на кариера и натрупването на богатство. Обикновено, когато повтори няколко пъти желанието си, успява да го постигне.


Добри и лоши черти

Телецът е миролюбив и добронамерен, умее да се концентрира и лесно постига целите си. Идеите, които дава отначало изглеждат незначителни, но скоро става ясно, че влияят в много по-широк мащаб. Телецът може убедително да измъкне парите от всеки джоб.

Основни недостатъци на Телеца са инат, безразличие и егоизъм. Телецът губи позиции, когато се бави с решенията си и не използва момента. Освен това Телецът трудно свързва материалното и духовното, секса и емоциите.

Най-лош вариант: Скъперник, който се старае да изглежда щедър. Събира и трупа не това, което му трябва, а всичко, което може. Държи се като собственик. Властва над семейството си по най-брутален начин, макар че изглежда кротък и сговорчив. Не вярва на никого. Не полага големи усилия да чете и да обновява информацията си, но за всичко си има собствено мнение, което счита за единствено правилно.


Мъжът Телец

Характерно за мъжете Телци е високото чело. Много рано започват да оплешивяват. Очите са големи, с много красиви мигли и леки бръчици в краищата, защото много често се усмихват. Устните са пухкави, леко женствени. Имат добре очертани и чувствителни ноздри. Ушите са щръкнали, с жилест врат – създават впечатление, че не излизат от фитнес залата. Стройна фигура, често окръглена, никога слабоват.


Жената Телец

Те са с гладко и привлекателно чело, големи лъчисти, леко окръглени очи, хубави пръхкави мигли, добре очертани и чувствени устни и ноздри. Ушите са малки и изящни, шията е като произведение на изкуството – дълга, гъвкава и нежна. На ръст са средни или малко по-ниски, много женствени.


Детето Телец

Децата Телци не понасят лиготиите. Забелязват всичко и непрекъснато критикуват. Не се залъгват със сладки приказки, но подходящите подаръци вършат добра работа, ако искате да ги накарате да свършат нещо. Лесно си изграждат навици, но не само добри, а и лоши. Сладокусни са и ако не ги контролирате може да проявят склонност към напълняване. В училище са дисциплинирани и старателни и довършват много прилежно всичко започнато. Работят малко бавно, но пък за сметка на това почти винаги безгрешно.


Родителят Телец

Това е най-любвеобилният знак. Отделя много внимание на децата си, но и много изисква от тях. Тъй като Телците са честни, искрени и търпеливи, стараят се да възпитат същите качества и у децата си.

Трябва да внимават да не превърнат децата си в крайни материалисти и да не угаждат на всичките им капризи.


Работа

Телците не бързат и много мислят. Те никога няма да започнат нещо, което не са обмислили добре и почти никога няма да спрат започнатото без да са го довършили. Обикновено хвърлят силите си в една посока.
Не са много гъвкави и не се ориентират бързо в ситуацията. Не обичат да ги притискат.

Телците издържат на големи натоварвания и хората, работещи с тях обикновено много скоро започват да кръшкат от задълженията си за тяхна сметка. Но това не бива да продължава прекалено дълго, защото веднага щом Телецът забележи това ще вземе инициативата и резултатите могат да бъдат даже страховит.


Пари

Телецът държи първенството по отношение на парите – той никога няма да пропусне печалбата си и няма да похарчи всичко. Обича да живее в комфорт. В същото време, по отношение на ежедневните си нужди Телецът не е капризен – умее да се наслаждава на съвсем обикновени неща.

Той е щедър към близките си. Ако отношенията ви с Телец са в достатъчно напреднал стадий, можете да поискате от него всичко. Това няма да го затрудни, а напротив, ще се почувства щастлив от това, че можете да разчитате на него. Дори и да не сте съвсем близки с Телеца, никога не му казвайте, че нищо не ви трябва, защото ще го лишите от възможността да изрази чувствата си. Представителите на земните зодии изразяват емоциите си по земен начин – с подарък или като ви доставят някакво удоволствие. Оставете ги сами да изберат нещо за вас и ще останете изумени от вродения им стил и усет за естетика и хармония.Любов и брак

Ако ви привлича мъж Телец, пригответе се за дълга и методична обсада. Най-напред трябва да изглеждате добре, да се държите достойно, да сте практична и добра домакиня. Няма да е зле, ако умеете да готвите вкусни ястия и ако домът ви е обзаведен с вкус. В случай, че отговаряте на всички тези условия, може да очаквате до няколко месеца Телецът да ви постави брачната халка. Ако пък не отговаряте, то би трябвало силата ви да е в секса – ще го покорите, даже и да не можете да изпържите едни яйца.


Да предизвикате интереса на жената Телец си е трудна работа. Тя наистина изисква цялото ви внимание, високо интелектуално ниво и перспективно мислене.


Подходящи партньори

В младежка възраст най-подходящи за Телеца са другите 2 земни знака – Козирога и Девата. Те търсят случайни, необвързващи и емоционални връзки.

В средна възраст Телецът може да намери добро сходство с Близнаци и Овен. Близнаците ще го привлекат с интелекта си, Овенът – с енергичността. Телецът е земен знак и много ще им помогне да анализират живота си и да променят бъдещето си.

В зряла възраст Телецът е готов за дълбоки идеалистични и духовни отношения. В този период може да преживее вълнуващ романс със Скорпион.


Секс

Доста време и усилия ще ще ви трябват, за да вкарате Телеца в леглото си. От една страна той е много влюбчив, от друга - взискателен.

След като Телецът ви забележи ще трябва доста да се потрудите – да поддържате разговор на достатъчно високо ниво на различни теми, да покажете добро чувство за хумор и светкавична мисъл преди да се оформят съвместни планове за близкото бъдеще. Телецът не обича спонтанния секс, той предпочита спокойно да избере подходящото време и място, да си вземе душ, да се разположи удобно и едва след това е готов да приеме ласките ви. Не се впуска в излишни акробатики и фантасмагории, но за това пък ще се развихря дълго и елегантно. Телецът има нужда от постоянна близост, нежност и целувки. Трябва да чувства топлината на тялото ви, трепета на ръцете ви.

Телецът не е склонен към изневяра. Към подобна постъпка може да го провокира само и единствено поведението на партньора му – капризи, непрекъснато променящи се настроения, прояви на отчуждение или на прекалено обсебващи емоции. Ако искате да задържите дълго време Телеца постарайте се да бъдете максимално добронамрени и искрени. Телецът високо оценява проявите на лоялност в труден момент. Ако приемете трудностите стоически и без да мрънкате, ще можете да разчитате на Телеца до края на дните си.


Храна и напитки

Повечето Телци обожават растителната храна. Това съвсем не означава, че са вегетарианци, но много по-често от всички останали са склонни да се хранят с риба и салати. Хранят се редовно. Жените Телци са доста склонни към напълняване.

И жените, и мъжете Телци обикновено са добри готвачи – проявяват търпение и фантазия при приготвянето на храната, нямат проблем да приготвят „от нищо – нещо”. Не се увличат излишно по силните подправки, но мариноват и овкусяват ястията.

Телците имат чувствително гърло и не е препоръчително да употребяват студени и газирани напитки.


Стил

Телците се обличат стилно и не задължително по последна модна линия.

Предпочитат удобни дрехи, много успешно преправят стари такива. Могат много дълго да запазят любимите си неща и когато отново ги облекат – да ги чувстват като нови. Любимите им цветове са тъмносиньо и черно. Цветът, който най-добре отразява характера на Телеца е салатенозеленото – то създава усещане за мекота, спокойствие и уравновесеност. Подходящи аромати са цветистите и напомнящите на свежест и зеленина.

Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева