Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... Наполеон Бонапарт вероятно е бил отвлечен от извънземни?

За първи път терминът НЛО е бил използван през 1953 година

14.01.2016г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Знаете ли, че първата държава, която изобразява летящи чинии върху своите пощенски марки е Екваториална Гвинея през 1975 година? Също така години по-рано, през 1947 година, за първи път бива използван терминът „летяща чиния“.

Това става след като пилотът Кенет Арнолд локализира девет летящи обекта в небето, приличащи на чинии. Днес в рубриката ни „Знаете ли, че...?“ ще споделим с вас някои любопитни и малко известни факти за НЛО.

Редица египетски йероглифи показват рисунки на машини, наподобяващи хеликоптери, лодки, самолети. Мнозина вярват, че това е доказателство, че извънземните поне веднъж са посетили древните египтяни и че те са успели да видят невероятна за времето си технология.

Знаете ли, че се смята, че Наполеон Бонапарт е бил отвлечен за няколко дни (през 1794 година) не от група мъже, както по-късно се твърди, а от извънземни? Група учени били шокирани да открият в скелетните останки на Бонапарт пластинка с размер около сантиметър, приличаща на чип.

Всички сме чували и виждали невероятните кадри, на които са заснети житните кръгове. За тях все още се вярва, че са създадени от извънземни, тъй като до този момент не е намерено логично обяснение за това явление.

На 23 ноември 1953 година, старши лейтенант Феликс Монкла е изпратен да засече неидентифициран летящ обект в близост до границата между Канада и САЩ. Монкла съобщава за евентуален проблем с радара му, който не показва наличието на такъв обект. От базата на земята му съобщават, че виждат къде се намира обектът и с каква скорост се движи. Малко след това самолетът на лейтенанта изчезва от радарите. Изпратени са спасителни екипи, но така и не биват намерени никакви останки от самолета му.

За първи път терминът НЛО е бил използван през 1953 г. в книга на Доналд Е. Кехоу „Летящи чинии от Космоса.“

В Атлантическия океан има едно място, на което често се случват необичайни и необясними явления – Бермудският триъгълник. Един от слуховете за този феномен е, че има тайна подводна база на НЛО.

Първи снимки на НЛО са били направени през 1883 г. в Сакатекас, от астроном на име Хосе Бонила.

Свързани статии

Първият доклад за отвличане от извънземни датира от 1961 година, когато Бети и Барни Хил заявили, че са били отвлечени от извънземни по пътя за Ню Хемпшир.

Знаете ли, че има застрахователна компания, която предлага застраховка в случай на отвличане от извънземни? Може да не ви се вярва, но около 40 000 американци са си направили такова застраховане.

Снимки: istock

Коментирай