За дома

Практични идеи за употреба на старите четки за зъби

Не хвърляйте старите четки за зъби, те могат да са в помощ на домакинството

22.01.2013г. / 09 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Всеки стоматолог ще ви каже, че колкото и да е хубава четката за зъби, трябва да я сменяте поне на три месеца. Ако сме прекарали някаква вирусна инфекция, то е добре веднага след като сме се излекували да сменим и четката за зъби.

Е, какво да правим толкова много стари четки – вредни и непотребни.

 

Свързани статии

Ето няколко лесни идеи да използваме старите четки за зъби. След като ги изварим можем да почистваме фугите на плочките в банята, на теракота в кухнята. Всяка домакиня знае, че простото минаване с парцал е само за отбиване на номера. Който иска наистина да почисти добре, трябва добре да се потруди. Миенето на пода с четка за зъби изглежда смешно и налудничаво, но е много ефективно. Става и за наказание, който се е провинил да чисти фугите с четка за зъби.

Използваме четките за зъби и ги хвърляме, защото за следващото почистване може би вече ще имаме нова четка за боклука.

Разбира се може да почистваме и различни други повърхности, за които смятаме, че четката за зъби е приложима. Идеална е за почистване на аквариуми.

С четка за зъби можем да почистваме различни продукти – можем да четкаме цитрусите или царевица. Но все пак трябва да имаме едно на ум, че колкото и да дезинфекцираме е добре да търсим приложения, които са по-далеч от храната. Нищо не ни пречи разбира се да използваме и нова четка за зъби.

А по-творчески настроените хора могат съвсем да се развихрят и да използват четките за различни творчески проекти. Най-популярният е да рисувате с четки за зъби върху платно – става интересно и нетрадиционно. Така дори да не сте ходили на курсове по рисуване може да си направите една нетипична картина с преплитане на цветове и щрихи.

От там нататък сте вие – може да направите различни неща, като използвате само дръжките на четките – декорация на кашпи, мини оградки и други. Дръжките на четките ги правят в свежи цветове и когато са използвани 1-2 месеца те все още са привлекателни на вид. И именно това ни кара да не изхвърляме четките си и да казваме – е какво й е – още става. Но ето – ако толкова ни харесва дръжката можем да помислим как да я използваме още веднъж за нещо интересно и практично у дома. Най-малкото можем някоя събота да занимаваме децата и да си направим цвете от хартия или пластмаса и ще си имаме готова цветна дръжка. Забиваме в саксията и имаме украса.

Коментирай
Свободно време