Канелен кейк с ябълки и орехи

8 октомври 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
5 ябълки, обелени и нарязани
2 чаши брашно
½ чаена лъжичка сол
4 чаени лъжици канела + още една чаена лъжичка 
2 чаени лъжици бакпулвер
4 яйца
2 чаши захар + още 4 супени лъжици
1 чаена чаша олио
2 чаени лъжици екстракт от ванилия
1 чаша счукани орехи
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка с олио и брашно и оставете настрана.

Пресейте брашното, солта, канелата, бакпулвера. В отделна голяма купа разбийте яйцата и захарта с миксер за около 15 минути на висока скорост.

След това добавете сухите съставки, ванилията, ябълките и орехите. Разбъркайте и изсипете цялата смес в тавата.

В малка купа смесете 4 супени лъжици захар с 1 чаена лъжичка канела. Поръсете върху кекса. Печете на загрята фурна за около 1 час.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
? ( преди 8 години )
До сега бакпулвер и канела със супени лъжици не бях чела да се премерят.А и 4 супени???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар