Здраве и красота

Модерната жена през лятото е секси и самоуверена

21.06.2011г. / 08 34ч.
Аз жената
Модерната жена през лятото е секси и самоуверена

Това, че имаме (или не) мъж до себе си, а и деца, не означава, че това лято няма да сме секси. Няма да говорим за това как да изглеждаме по-стегнати в новия бански или как да се гримираме изкусително, защото красотата започва отвътре. Ако се чувстваме добре, ще искаме да се обличаме добре, да изглеждаме атрактивно и въобще да имаме хубав външен вид. Но как да стане това?

1. Покажете коя сте. Оставете модните тенденции. Когато купувате нови дрехи за лятото, следвайте това правило:„Ако просто ви харесва, оставете дрехата. Ако приятелите ви носят подобно нещо, не го вземайте. Купете онази дреха, която ви грабва веднага и разкрива същността ви.

2. Бъдете спонтанна. Казвайте повече „да“, отколкото „не“. Участвайте в дейности, с които обикновено не бихте се захванали. Ще се изненадате и освежите от новите преживявания.

3. Хидратация. Знаете, че трябва да пиете повече вода и да овлажнявате кожата и косата. Внимавайте с алкохола и яжте много пресни плодове и зеленчуци.

4. Блестете. Стойте на слънце поне за 10 минути на ден. Имате нужда от витамин D. Почиствайте лицето сутрин и вечер, внимавайте да не прекалите с млечните продукти от крава – увеличават акнето и омазняването.

5. Флиртувайте. Да, с мъжа, който познавате от 10 минути или от 10 години (спомнете си как беше в началото).

6. Пътувайте. Може би вече имате планове за отпуската през лятото, но защо не времето у дома да е като на почивка? Поне за един ден си представете, че сте в своя град за първи път. Седнете в различно кафене, вижте се с приятели в ново заведение, отидете на работа по друг маршрут.

7. Бъдете леки. Ако хапвате малки количества леки храни, ще се чувствате по-леки и жизнени. Освен това ще увеличите концентрацията, храносмилането, енергията и продуктивността. Ако се чувстваме леки отвътре, излъчваме светлина отвън. Лятното барбекю е добър начин за лека храна – просто парче от протеини на грил или зеленчуци заедно със салата. А и колко по-секси ще се чувствате с 2-3 килограма по-малко?

8. Опознайте се. Ако знаем добре кои сме, няма да се влияем от впечатленията на останалите за нас. Няма какво толкова да доказваме, няма защо да се състезаваме и не ни трябва одобрението на другите. Няма нищо по-секси от това да се чувстваме силни и уверени в себе си!

9. Бъдете ярки. Добавете весел и свеж акцент в ежедневното си облекло. Червено или коралово червило, ярък копринен шал, големи слънчеви очила, секси розови обувки с черна лятна рокля, нека да е нещо особено специално, което да показва коя сте.

10. Бъдете свободни. Кажете си следното: „Какво от това, на кой му пука, голяма работа, защо не?“ и направете нещо различно. Бъдете щедри към хората около вас, но се отървете от нуждата да сте харесвани, обичани и ценени. Когато тази потребност се изпари – внимавайте! Не само ще се почувствате свободни, но и хората ще са по-привлечени от вас.

Когато светим отвътре, блестим отвън. Превръщаме се в магнит за останалите, защото тази вътрешна светлина ги притегля.

Прочетете още:

Коментирай