Свободно време

Наши ученици ще помагат на връстници от Африка

02.02.2012г. / 22 05ч.
Аз жената
Наши ученици ще помагат на връстници от Африка

Ученици от Кърджали ще участват в европейски проект, по който ще помагат на свои връстници от Буркина Фасо и Камерун. Децата ще изпратят по специална интернет платформа информация за живота си в България, нейната история и география, училището и училищния живот. Те ще организират и изложби с благотворителна цел, парите от които отиват за закупуване на учебни пособия за малките африканчета.
От новите си приятели в Камерун и Буркина Фасо момчетата и момичетата от Кърджали научили, че там в един клас има около 80 ученици и за да използват глобалната мрежа, пътуват с километри до място, оборудвано с генератор, съобщава DarikNews.bg.
„Младите българи ще се обучават сами да опознават Африка – нейната история, култура и традиции, икономиката й. Смятам, че българските учители има с какво да помогнат на африканските си колеги. Например тук видях, че децата проектират на голям екран дадена задача, използвайки единствено компютърната мишка. Това е нещо, което може да се адаптира в училища в Камерун. Но и африканските преподаватели има на какво да научат българите“, обясни пред журналисти професор Есо Еламе, който специално пристигна в Кърджали.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота