Бременност

Кога е най-подходящият ден за тест за бременност

04.04.2012г. / 22 20ч.
Аз жената
Кога е най-подходящият ден за тест за бременност

Тестовете за бременност винаги са свързани с напрегнато очакване на резултата. Ако се опитвате да заченете, може би като повечето жени ще започнете да си правите тестове редовно, а дори и малко по-често просто от нетърпение да разберете дали сте бременна.

Истината е, че всеки тест направен по-рано от 7 дни след овулацията не може да покаже дали сте бременна, просто защото дори и да сте заченала, все още хормоните не са достигнали нивото, което тестът може да отчете. В същото време трябва да сте сигурна за точния ден на овулацията, за да можете да си направите сметката с дните.

Много малко жени, които са забременели, имат положителен тест за бременност на 7-я или 8-я ден след овулацията. При повечето жени двете чертички се появяват при тест направен през 9-11-я ден след овулацията. Шансът се увеличава с наближаването на очаквания ден на менструацията и още повече след като ви закъснее с няколко дни. Все пак има и случаи на бременни жени, чиито тест не е отчел бременност дори и след втория ден на закъснението.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време