Ако си мислите, че по време на бременността едва сте оцелели след изтощителните промени в тялото ви, доста се лъжете. Много майки споделят, че истинският ад настъпва след раждането, което тялото търпи още промени, повечето от които ще ви се сторят ужасни в сравнение с тези по време на бременността.

И така, жените са изправени пред изключително много предизвикателства в живота и те не свършват с раждането, а тепърва започват!

Вече нямате извинение за корема!

След раждането чувствате вина, че не можете да свалите корема, а сте толкова изтощени от денонощното хранене и повиване на новороденото, че последното, за което имате време е фигурата ви!

Изтощение до мозъка на костите

Износването на бебето си е изтощителен период от живота на всяка жена, но почакайте да видите какво ще се случи след появата на бебето! Няма да имате време да мигнете, особено в първите месеци, когато ще трябва да кърмите под час дори през нощта, ще трябва стриктно да сменяте пелени непрекъснато, да приспивате, да носите на ръце, да пеете и какво ли още не!

Мастит

За съжаление, много майки преминават през този ад. Маститът е инфекциозно възпаление на млечната жлеза, което е изключително болезнено до степен да не можете да допрете нищо до гърдите си, дори собствените си дрехи.

И най-лошото е, че в този момент трябва да кърмите бебето си, това е от съществено значение за него, а не можете да го направите.

Вълчи глад

Докато сте били бременни са ви се дояждали какви ли не лакомства. След раждането и след цялото това изтощение, което тялото и психиката понасят, ще се събуждате посред нощ, гладни като вълк и ще сънувате сандвич с бекон.

А най-лошото е, че имате да сваляте излишни килограми след раждането и това ви вбесява!

Още по темата

Нощните изпотявания

Много жени са тотално неподготвени за това неприятно преживяване. Ще се будите облети в пот, мислейки, че нещо не е наред с вас. Не се притеснявайте! Това състояние е следствие от хормоните ви, които в този момент са полудели, а и в тялото ви има излишни течности, които организмът се опитва да изтласка.

Ако го 6 седмици след раждането тези изпотявания не приключат все пак посетете лекар.

Болката

Болката в слабините, малкия таз и матката не свършват с раждането, за съжаление. Не само за жените, родили по нормален начин, но и за онези със секцио, болката в тази област е характерно явление след раждането, защото тъканите и костите все още се възстановяват от този стресов момент за организма.

Непрестанни сълзи

Хормоналните колебания в този период могат да предизвикат силни емоционални изблици, характеризиращи се най-вече с бурен плач.

Болки в мускулите

Целият този маратон предизвиква страхотна умора в цялото тяло и най-вече в мускулите. Тичането между кърменията, приготвянето на храна, преповиването на бебето и още куп задължения предизвикват тотално изтощение на мускулите и те започват да ви болят сякаш сте били на фитнес цели 24 часа.

И въпреки това всички тези ужасни преживявания се забравят само след една усмивка на вашето малко ангелче!