Народната култура има своите обяснения за това дали очаквате момче или момиче. Нашите баби, прабаби, лели и пралели от поколения използват устно предавани знания за разпознаване пола на бебето.

Някои от тези методи за предсказване са се превърнали в нещо повече от слухове и популярни митове, защото в тях има голяма доза истина.

Ето и кои са най-популярните начини да установите какво бебе носите – момче или момиче.

1. Позата за сън.

Обърнете внимание в каква поза за сън спите. Има значение на коя страна ви е по-удобно да лежите. Ако спите на лявата си страна, значи ще е момче.

6 неща, които всяка бременна иска да чуе

2. Раздразнен стомах.

Старите баби смятат, че ако имате особено силно сутрешно гадене, което продължава през деня, ще родите момиче.

3. Сухи или нежни ръце.

Ако имате суха кожа на ръцете, значи ще родите момче. Ако обаче е нежна и мека – ще е момиче.

4. Хранителни желания.

Любимите ви храни по време на бременността издават какво бебе носите. Ако ви се прияжда най-вече нещо кисело, туршия, кисели краставички, ще родите момиче.

5. Акне.

Акнето по време на бременност обикновено подсказва, че ще имате момиче. То отшумява след раждането, така че в повечето случаи не е повод за притеснение.

Суперхрани по време на бременност

6. Грациозна или непохватна бременност.

Ако движенията ви са станали по-грациозни по време на бременността, значи ще родите момиче. Ако сте станали по-непохватни, падате често, спъвате се, губите равновесие, изпускате разни неща – значи ще е момче.

Още по темата

7. Напълняване в лицето.

Ако лицето ви е започнало да става по-пухкаво и обемисто, значи ще имате момиче.

8. Желание за сладки и люти храни.

Ако ви се ядат пържени картофки, чипс, солети или пуканки, ще имате момче. Ако обаче клоните повече към сладкото, сладоледа, шоколада и бонбоните, ще е момиче.

9. Промени в настроението.

Хормоните определят настроението. Това е нормално. Ако обаче имате по-резки промени в настроението, лесно се разплаквате или пък се смеете силно на не толкова смешни неща, вероятно очаквате момиче.

10. Коремът ви стои високо или ниско.

Според народните схващания, високият корем означава момиче, а ниско разположеният – момче.