Бременност

5 начина да увеличите шансовете си за забременяване

Как да ускорите процеса и да го направите по-здравословен

04.09.2021г. / 06 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мислите за задълбочаване на връзката си с партньора? Искате да разширите семейството си и да се сдобиете с рожба? Тогава се хващайте за работа и спрете да се доверявате на митове и легенди за това как трябва стриктно да правите секс, докато сте в овулация.

Ето как можете да увеличите шансовете си да забременеете по-бързо.

15 знака, че вече сте готови да имате бебе

Правете секс, докато сте извън овулация

Жените са най-плодовити, когато са в период на овулация. Това е неоспорим факт, с който трябва да се съобразите и да вземете под внимание. Но това изобщо не означава, че през останалото време трябва да се въздържате от секс, напротив. Правете го винаги, когато почувствате, че имате желание. Колкото повече, толкова по-добре.

Забавлявайте се повече и се отпуснете

Според някои проучвания, мъжката сперма става още по-добра, когато любовната игра е по-продължителна, а възбудата по-наситена. Така че, забавлявайте се и се отпуснете. Не се съсредоточавайте само върху същинския акт.

Не ползвайте лубрикант

Лубрикантите съдържат вещества, които ограничават възможностите на сперматозоидите и затрудняват придвижването им. Препоръчително е да не използвате лубрикант, още повече на силиконова основа. Ако все пак ви е нужен, изберете такъв на водна основа.

Разликата между кървене след зачеване и менструация

Не си правете промивки и дамски душове

Дамските душове за вагинално прочистване се използват за „изплакване“ на вагината от течности, сперма, менструация, бактерии и гъбички. Тези промивки не са препоръчителни, когато искате да забременеете, а и през останалото време, тъй като нарушават вагиналната флора и могат да създадат повече проблеми, отколкото да помогнат. Вагината има свои природни механизми за прочистване и не са ѝ необходими допълнителни.

5 промени в гърдите по време на бременност и след раждане

Погрижете се за здравето си

Ако искате да имате бебе и планирате това да се случи скоро, обърнете внимание на здравето си. Започнете да се храните здравословно, спрете да пушите, сведете приема на алкохол до минимум и си насрочете прегледи при различни специалисти. Така ще установите в какво състояние е здравето ви и има ли нещо, на което трябва да обърнете внимание.

Коментирай