Бременност

Естествени методи за предизвикване на раждане

Как да ускорите раждането без лекарства

31.05.2023г. / 09 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременността понякога може да продължи повече от 9 месеца. Тогава се налага предизвикване на раждането, за да се предотврати опасно преносване както за плода, така и за майката. Предизвикването на раждане с медикаменти обаче е огромно предизвикателство за женския организъм и не е никак приятно. 

4 упражнения за стегнат корем след раждането

Преди да се стигне до предизвикване на раждането, можете да опитате някои натурални и естествени методи, с които да ускорите процеса. 

Кои са някои от най-ефективните естествени начини да предизвикате раждането?

Много секс 

Сексът е най-естественият начин да ускорите раждането. Колкото повече оргазми получавате, толкова повече мускулите на матката се свиват. Това спомага за задвижване на процеса по изтласкване на бебето навън. 

Пикантни храни 

Лютите и пикантни храни могат да предизвикат раждането. Сред тях са лук, чесън, канела, джинджифил, индийско орехче, люти чушки. Хапвайте повече пикантни храни, за да ускорите движенията на гладката мускулатура на матката, както и да увеличите вътрешната температура на тялото. Това спомага за ускоряване на процеса. 

Как ще се промени животът ви след раждането

Упражнения на Кегел 

Упражненията на Кегел, при които съзнателно се свиват и отпускат кръглите мускули на вагината, са много важни не само за предизвикване на раждането, но и за по-лесното му протичане. Добре е да се правят по време на цялата бременност, за да бъде мускулатурата добре подготвена за този момент. Колкото по-стегнати са тези мускули, толкова по-лесно преминава раждането, стига да няма други пречки за това. 

Повече движение 

Колкото повече се движите, толкова повече ускорявате процеса на предизвикване на раждането. Не се застоявайте на едно място и избягвайте продължителното седене и лежане. Ходете повече, ако можете клякайте внимателно, качвайте се по стълби. Всички тези усилия ускоряват раждането. 

Акупунктура 

Според източната медицина акупунктурата може да помогне за ускоряване на раждането. Тя стимулира определени точки, отговарящи за свиването и отпускането на мускулите. 

Косопад след раждане – кое е нормално

Свързани статии

Почивка 

Освен движението е важно и да си почивате. Редувайте леко натоварване с движение и почивка. Отделяйте време за релаксация, защото така стимулирате мускулите да работят добре, а това е важно за ускоряване на процеса на раждането. 

Чай от листа на малина 

Този чай може да ви помогне да ускорите раждането. Чаят от листа на малина е натурално средство за предизвикване на раждането, което се използва в традиционната ни медицина от векове. Сварете листа от малина, прецедете ги, охладете леко и пийте на порции през целия ден. 

11 признака, че раждането наближава

Масаж на зърната

Зърната на гърдите са богато снабдени с нервни окончания. Ако ги стимулирате с леки кръгови масажи, това ще помогне да ускорите раждането. 

Коментирай