Мода

5 грешки в обличането, които да не допускате

Залагате на количеството, не на качеството 

16.10.2023г. / 17 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Модата и стилът са две постоянно променящи се понятия и въпреки това, редица експерти ни съветват да не робуваме сляпо на тенденциите. Ако хвърлите един бърз поглед на гостите на най-големите модни седмици в света, ще видите колко пъстри и разнообразни са те. „Модните диктатори“ са всичко друго, но не и скучни или пък еднакви! Въпреки това, никой не е „застрахован“ от проява на лош вкус и ако наистина искате да покажете най-доброто от себе си, може би е добра идея да избягвате някои грешки в начина си на обличане. Кои са те?

Не знаете кой е вашият стил 

Да не знаете какъв е личният ви стил може да бъде огромна грешка. Така си създавате предпоставки да пазарувате „на парче“ – без никаква логика. Не се учудвайте, ако след време застанете пред гардероба си и изпаднете в класическата ситуация „Няма какво да облека“.   Може би това е така, защото нямате цялостна представа какво харесвате. И обратното – ако успеете да дефинирате стила си, ще можете да комбинирате различните дрехи които имате, много по-лесно, тъй като те ще следват една логическа връзка помежду си. Същото се отнася и за аксесоарите – обувки, чанти, шапки, шалове, ръкавици, бижута и т. н. 

Свързани статии

Купувате само това, което е модерно 

Това със сигурност може да се окаже голяма модна грешка, тъй като по този начин след време ще установите, че сте дали парите си за нещо, което не е актуално към момента. Ако харчите по-голямата част от бюджета си за модерни дрехи, вие харчите за артикули, които няма да издържат теста на времето.

Така вие винаги ще пазарувате нови стоки, вместо да спестявате пари за дрехи, които могат да се превърнат във ваша „инвестиция“. Класическите облекла ще подобрят стила ви, като в същото време ще ви помогнат и да се почувствате много по-добре. По този начин вие ще имате гардероб, пълен с дрехи, които наистина обичате и носите.

Свързани статии

Купувате прекалено много дрехи 

Може би сте изпадали в следната ситуация – дълго време пестите и се ограничавате от покупки на нови дрехи, но идва ден, в който просто „ви писва“ – отивате в най-близкия шопинг център и се държите буквално като обезумели. Това със сигурност няма да е от полза както за вас, така и за финансите ви. Ето защо ви съветваме да се въздържате от прекомерното консуматорство. Ограничете броя на дрехите, които притежавате, за да изглеждате най-добре. Що се отнася до дрехите – бъдете минималисти. Придържайте се към простотата на първо място и поддържайте гардероба си семпъл. Премахнете всичко ненужно, като така ще подобрите цялостната си визия. 

Обличате се прекалено екстравагантно 

Нямате определен стил, а по-скоро държите това, с което сте облечени да ви отличи от тълпата. Ето защо сте готови на всичко – ярки неонови цветове, огромни пластмасови бижута, животински принтове... В този ред на мисли, намирате осъдителните погледи на околните за нещо нормално. Не бихме искали да бъдем груби, но трябва да ви кажем, че има и други начини да покажете индивидуалността си. Съветваме ви вместо това, да носите вечни и класически дрехи, които никога не излизат от мода. Прекалено цветните дрехи често не изглеждат толкова елегантни или изискани, колкото си мислите.

Свързани статии

Залагате на количеството, не на качеството 

Когато става въпрос за вашия гардероб, не избирайте количеството пред качеството. Въздържайте се от купуването на т. нар. „fast fashion“ (в превод „бърза мода“) – или казано с други думи – евтини дрехи, които ще облечете буквално само няколко пъти. Вместо това изберете по-издръжливи и висококачествени облекла, които изглеждат красиво, издържат по-дълго и ви карат да се чувствате добре. За предпочитане е да имате малко, но перфектно изработени дрехи.

Инвестирайте в по-малък брой висококачествени облекла вместо в такива, които ще носите само няколко пъти. Така в дългосрочен план ще харчите по-малко за по-издръжливи дрехи.

Коментирай