Мода

6 навика, които издават липсата ви на стил

Следвате непоследователна цветова палитра 

24.10.2023г. / 13 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Може би с годините сте си изградили някаква представа какво харесвате и какво ви стои добре. Но замисляли ли сте се как ви възприемат околните и какво искате да „кажете“ на хората около вас с вашето облекло? Ако искате да излъчвате класа и стил, може би без да осъзнавате, допускате някоя от следните грешки:

Винаги носите едно и също 

Повечето от нас имат предпочитано, удобно облекло, в което се чувстват уверени. Но какво се случва, когато откриете, че носите едно и също облекло ден след ден? Със сигурност това може да ви накара да станете отегчени и лишени от вдъхновение. Но у другите вие можете да създадете впечатлението, че ви липсва личен стил. Не забравяйте, че разнообразието в облеклото е важно както за вашето психическо състояние, така и за добрия ви външен вид. Няма как изведнъж да започнете да харесвате човека в огледалото. Ето защо, съветваме ви да експериментирате с малки промени в стила или тоалета си. Да кажем, че имате любима права рокля – за да разнообразите вида си, експериментирайте и я съчетайте с различни обувки, шал, сако или яке или пък добавете различен аксесоар.

Свързани статии

Не мислите, че можете да намерите подходящите дрехи, затова не си купувате нови 

Ако не сте определили своя личен стил и не знаете в какво изглеждате и се чувствате най-добре, пазаруването може да бъде разочароващо изживяване. Ако не сте сигурни откъде да започнете, първата стъпка е да идентифицирате личния си стил и марките, които могат да ви бъдат близки. Помислете какъв искате да е фокусът на дрехите ви – младежки, елегантен, екстравагантен, класически или пък за дами с по-голям размер. Инвестирането във вашия личен стил е инвестиция за остатъка от живота ви. Ето защо, не чакайте да свалите излишните килограми, да намерите подходящия партньор или пък да дойде следващият сезон. Просто бъдете себе си и се харесвайте – всеки ден, тук и сега. 

Свързани статии

Липсва ви увереност 

Ако се чувствате неуверени, може би се доверявате прекалено много на това, което другите ви кажат. Твърде вероятно е да се съмнявате в решенията си или да разчитате на мнението на близки и познати преди да направите избор. Но запомнете, че само вие можете да усетите наистина дали дрехите, които носите са ви удобни. Застанете пред огледалото и оценете безпристрастно дали това, с което сте облечени в момента наистина подчертава „добрите“ страни на тялото ви. 

Свързани статии

Копирате другите 

Ако следвате инфлуенсъри в социалните мрежи, ще забележите, че много от тях като че ли са еднакви, сякаш това е търсен ефект. Това остава у мнозина впечатлението, че за да изглеждат модерни и богати, е достатъчно да изглеждат по определен начин. Всъщност това е точно обратното. Ако искате да се отличите, просто бъдете себе си. Съвсем погрешно е да копирате стила на приятели, семейство или знаменитости, без да го адаптирате към вашата личност или предпочитания. Опитайте се да бъдете автентични и уникални, а не копия. 

Свързани статии

В стила ви липсват характерни елементи 

Това е „трик“, който известните личности често използват. Всички се сещаме за червените устни на Мерилин Монро, платиненорусата и обемна прическа на Доли Партън, сериозното изражение на Виктория Бекъм и т. н. Можем да кажем, че ако ви липсват характерни елементи или такива, които представят вашия уникален стил, то вие може би не сте толкова елегантни, колкото си мислите. Характерният елемент може да бъде аксесоар, определен тип облекло, грим, цвят червило, чанта, шапка, шал или пък каквото ви хрумне.

Свързани статии

Следвате непоследователна цветова палитра

Вашият гардероб е пълен с широка гама от цветове без последователна цветова палитра. Добре дефинираният стил често има специфична цветова схема, която свързва всичко заедно. Ако следвате този лесен съвет, можете да намалите значително времето, което прекарвате в избор на подходящи дрехи, които си отиват. Така ще имате по-малко облекла, но пък за сметка на това, доста по-голяма възможност за комбинации между тях. 

Коментирай