Мода

8 неща, които французойките никога не носят 

Бъдете стилни като тях

14.02.2024г. / 12 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Франция безспорно е страна, която е център на модата, а нейните жители често пъти са споменавани като едни от най-стилните хора на планетата. Затова в следващите редове ще почерпим малко вдъхновение и ще надникнем в гардероба на французойките. Какво няма да намерим там? 

Дрехи с лого 

Логоманията се възроди през 2022 г., но не очаквайте скоро тази тенденция да набере скорост в Париж. Французойките нямат нищо против да демонстрират катарама за колан или лесно разпознаваема чанта на известен дизайнер, но това е мястото, където откритото брандиране спира.

Носенето на пуловер и бижута от една и съща марка или пък изцяло брандирана чанта се счита за „прекалено много“. Ако искате да покажете класа, достатъчна е една малка емблема като катарама на колан, закопчалка за чанта или дори обеци. Това е напълно достатъчно, стига да е единственото лого, което включвате във външния си вид. За французойките модата трябва да се използва, за да се чувствате добре, а не да демонстрирате бюджета си за пазаруване пред света.

Спортно долнище 

Това не трябва да е изненада, тъй като един от принципите на френската мода е да се обличаш добре дори и за най-ежедневните ангажименти. За разлика от дънките или огромния мек пуловер, спортните панталони винаги ще изглеждат като облекло за фитнес.

Ако наистина не искате да се откажете от удобните си спортни дрехи, опитайте вместо това да ги замените с матови черни клинове. Те са също толкова удобни и могат много по-лесно да се съчетаят с блейзър и ниски обувки или пуловер до бедрата и ботуши.

Дрехи, които не са по мярка 

Едно нещо, което френските жени правят, е че обръщат особено внимание на начина, по който дрехите стоят. Те пазаруват артикули по мярка и ако те не им стоят добре, просто няма да го носят. Дизайнерът Sophie Theallet споделя: „Френските жени носят дрехи, които стоят добре на фигурата им, независимо от тенденциите“. Освен това никое уважаващо себе си френско момиче не би сметнало гардероба си за пълен без блейзър (или може би 10). Те са „красивото лепило“, което държи всички визии заедно.

Прекалено високи обувки 

Всеки френски мъж ще ви каже, че няма нищо по-непривлекателно от това да куцукате на високи токчета. Ето защо, дамите от Франция предпочитат да носят такива модели обувки, с които знаят, че ще могат да обиколят града и да свършат всичките си работни ангажименти. При това без да изпитват болки в краката.

Свързани статии

Дрехи от т. нар. „бърза мода“

Спестете за дрехите и аксесоарите, които знаете, че ще имате за цял живот, като например – шал Hermès, чанта Chanel и т. н. Макар че това може да изглежда като голяма инвестиция, ако се замислите, че ще ги носите цял живот, тази покупка може да се окаже по-изгодна в сравнение с безкрайната поредица от покупки за еднократна употреба.

Прекалено много аксесоари

„Никога не бих носила повече от три бижута наведнъж. Мисля, че всичко повече от това затрупва и обърква погледа. Скромните бижута обикновено са моето предпочитание, но ако нося едно изящно бижу, то винаги ще бъде само“, това споделя Одри Роджърс, моден блогър. 

Свързани статии

Крещящи дрехи 

„Опростеността е основната нота на цялата истинска елегантност“, това споделя великата Коко Шанел. Французойките вярват, че по-малкото е повече. Преди да излязат от къщи, те дори се оглеждат в огледалото за последен път и премахват още нещо.

„Модерни“ дрехи 

„Модата избледнява, само стилът остава същият.“ – Коко Шанел 

Французойките обичат да избягват да носят това, което имат всички останали. Те дават приоритет на индивидуалността. Ако модата е точно това, което е актуално в момента, стилът е вашата истинска личност. В свят, в който най-модерните неща се променят всеки месец, френските жени са създали външен вид, който издържа изпитанието на времето. Въпреки това, те все пак ще преглеждат тенденциите всеки сезон и ще избират един или два артикула, които могат да добавят щипка свежест към гардероба им.

Свързани статии

Коментирай
Здраве и красота