Мода

6 навика на жените, които винаги изглеждат добре 

Бъдете амбициозни 

12.03.2024г. / 10 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Може би имате поне една приятелка, която сякаш винаги изглежда добре, при това без значение от възрастта и социалния си статус. Може би в такива моменти се питате: „Как го прави?“, „Каква е тайната на свежото ѝ излъчване?“. Освен наличието на добър ген, в следващите редове ще ви споделим и кои са шестте навика на жените, които винаги изглеждат добре. 

Избирайте точния размер дрехи 

Жените, които винаги изглеждат красиви, приемат този факт много сериозно и пазаруват според типа на тялото си. Ако например имате тяло с форма на ябълка, тогава трябва да изберете блузи или горнища, които са свободни около корема. Следователно, първо трябва да определите вашия тип тяло и след това да купувате дрехи, които отговарят на него. По този начин винаги ще изглеждате красиви, без да полагате допълнителни усилия.

Бъдете най-големия си приоритет 

Животът може да бъде натоварен и е твърде вероятно много лесно да бъдете въвлечени във водовъртежа на ежедневната работа. Ето защо много жени забравят да се грижат за себе си. Това може да бъде различно за всеки, но със сигурност вие трябва да намерите свой собствен начин да инвестирате в себе си. Независимо дали спортувате, четете книга, пиете кафе или пък сами правите маникюра си, отделянето на време, за да си покажете малко любов е важно. Не забравяйте, че това не е нещо егоистично! Тези малки неща могат да допринесат много за общото ви благополучие и в крайна сметка ще ви направят по-добър човек.

Свързани статии

Бъдете амбициозни 

Когато става въпрос за красотата, може би мислите за добрата стойка, стегнатото тяло и красивата коса, но мислили ли сте за амбицията си? Може би няма много неща, които са по-привлекателни от това някой да е страстен към това, което прави. Стремежът и амбицията са фантастични качества, които говорят много за характера на човека. Но не мислете, че амбициозността се отнася само за работното място! Наличието на желание за живот е привлекателна черта във всеки един. Опитвайте нови храни. Придобийте нови умения. Бъдете страстни във всяка една област от живота. 

Бъдете позитивни 

Привлекателните жени знаят, че времето е ограничено и затова не приемат нещата прекалено сериозно. Защо да хабите енергия за нещата, които не харесвате, когато можете да правите всичко, което правите, но с радост? Имайте своите амбиции и ги следвайте, но търсете забавната страна на всяка ситуация.

Свързани статии

Грижете се за кожата 

Първият и най-важен навик на жените, които винаги изглеждат красиви, е да се отнасят много сериозно към грижата за кожата. Съветът е грижата за кожата да е минимална, целенасочена и ефективна, защото тя невинаги се състои в 9 стъпки, изискващи часове. Първо, трябва да разберете вашия тип кожа, след това да инвестирате в продукти с добро качество, като некомедогенен почистващ продукт, тоник и овлажнител. Просто следвайте тази рутина – почистване, тонизиране и овлажняване, два пъти на ден. След това винаги нанасяйте слънцезащитен крем с минимум SPF 30 през деня. След това можете да нанесете грим или не.

Обръщайте внимание на аксесоарите 

Обърнете внимание на аксесоарите, тъй като те могат да направят голяма промяна в цялостния ви вид. Жените, които винаги изглеждат красиви, инвестират в поне една качествена дамска чанта, обувки и подходящи бижута за различни тоалети. След като завършите външния вид с необходимите аксесоари, ще изглеждате много по-добре. 
 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Пълна глупост ( преди 1 месец )
е цялата статия! Приемете, че всичко е до ген, храна, спортуване и природна даденост. Винаги ще има такива жени и то без вашите "безценни" съвети за козметика и облекло. Такива жени дори почти не ползват козметика. Те това от дядо ви и дано ви дойде акъла!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар