![2 тиквички
3-4 червени чушки
1 патладжан, средно голям
150 г гъби
2 домата
1 глава лук
4-5 супени лъжици зехтин
150 мл вода
1/2 лъжичка сол](/media/files/resized/article/654x358/502/569006f397d12e805a5eceeef00cb502-c3cc001c0dd7c88aaf3e976735d53601.jpg)
1 ч.
-
Порции: 8
Почистете и нарежете зеленчуците. Тиквичките, патладжана и доматите нарежете на кръгове. Чушките нарежете на жулиени. Гъбите можете да оставите цели по желание или да нарежете на слайсове.
Загрейте мазнината на средна температура. Запържете в нея лука, докато се задуши. Добавете чушките и продължете да задушавате още няколко минути.
Прибавете тиквичките, патладжаните и гъбите. Оставете ястието да се готви още около 15 минути като разбърквате постоянно. Накрая добавете доматите. Залейте зеленчуците с водата и посолете.
Похлупете с капак и задушете, докато започне да ври. 20-25 минути след като ястието е завряло, би трябвало да е готово.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: