![1 и ½ чаши сварен бял ориз
1 супена лъжица зехтин
¼ чаша соев сос
1 чаена лъжица сусамово олио
1 глава лук, нарязан
1 червена чушка, нарязана
4 едри печурки
3 стръка пресен лук, нарязан](/media/files/resized/article/654x358/b3b/aa654778e8d90d8a1d918998478ffb3b-abf7c1eca3e509c8c3612b05b9109013.jpg)
40 мин.
-
Порции: 4
Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на средна температура. Добавете ориза. Разбърквайте, докато се запържи за около 4-5 минути. Добавете соевия сос и сусамовото олио. Разбъркайте. Накрая прибавете лука и чушката, пресния лук, гъбите. Овкусете по желание със сол и черен пипер.
Снимка: iStock
Вижте още: