Меню

Морковена крем супа с къри

29 март 2019 | 06:27 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана 
1 супена лъжица къри на прах 
1 кг моркови, нарязани 
4 чаши зеленчуков бульон
2 чаши вода или колкото е нужно
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Запържете лука, докато стане прозрачен и мек. Добавете кърито и разбъркайте. След това прибавете морковите за няколко минути, докато омекнат. Залейте с бульона и оставете да заврат за 20 минути. Прехвърлете морковите в блендер или ги пасирайте с пасатор, докато се получи пюре. Върнете обратно в тенджерата. Залейте с вода. Овкусете с още подправки по желание и гответе още няколко минути, докато заври отново. Сервирайте крем супата с настъргано сирене по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай