Меню

Веган чипс от къдраво зеле

2 април 2019 | 11:23 | Илияна Николова
Добави в любими
1 глава къдраво зеле 
1-2 супени лъжици зехтин 
1 супена лъжица оцет „Шери“ 
1 щипка сол 
подправки по избор
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 150-160 градуса. Измийте къдравото зеле. Накъсайте листата му на по-малки парченца, колкото големината на стандартен картофен чипс. Премахнете кочаните на зелето, използвайте само листата.

След като измиете листата ги подсушете много добре с кухненска хартия или в центрофуга за салати. Поставете зехтина в чиста найлонова торбичка със затварящ се механизъм. Сложете вътре къдравото зеле и подправките. Разклатете добре, за да полепне добре навсякъде.

Разпръснете чипса върху кухненска хартия за печене. Печете за около 35 минути на слаба фурна, като внимавате да не изгорите чипса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай