Карфиол пане

7 януари 2017 | 09:39 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг карфиол
1 чаша олио
4 яйца
100 г пармезан
2 супени лъжици универсална подправка по избор 
1 чаша галета
30 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете карфиола в подсолена вода да омекне. След това го разделете на малки розички. В купа смесете галетата с пармезана и подправката. Яйцата разбийте в друга купа. Потапяйте всяка розичка карфиол първо в яйцата, после в сместа с галетата.

Загрейте мазнината в дълбок съд и пържете на маслена баня, докато карфиолът покафенее.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай