Загрейте фурната на 230 градуса. Поставете карфиола в тава за печене. Овкусете със зехтин, индийско орехче, чеснови гранули, сол, пипер. Покрийте с фолио и печете за 30-40 минути, като на всеки 10 минути разбърквате. 10 минути преди да извадите от печката махнете фолиото. Извадете изпечения карфиол и оставете настрана.

В дълбок тиган разтопете маслото на средна температура. Запържете в него нарязания лук до златисто или около 10 минути. Поръсете брашното върху лука и разбъркайте, докато полепне добре. Бавно налейте бульона и млякото в тигана (или тенджерата). Разбърквайте, докато брашното се разтвори напълно и се сгъсти. Намалете котлона.

Добавете шерито към печения карфиол. Разбъркайте. Сервирайте, като поднесете бистрата супа в купички, а в центъра ѝ добавите колкото розички карфиол желаете.

Снимка: iStock

Вижте още: