Хляб с тиквички и стафиди

16 юни 2015 | 16:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 яйца
1 чаена чаша олио
1 и ½ чаши кафява захар
2 чаши настъргани тиквички
2 чаени лъжички екстракт от ванилия, течен
1 чаена чаша бяло брашно
1 чаша пълнозърнесто брашно
¼ чаена лъжичка бакпулвер
2 чаени лъжички сода за хляб
1 чаена лъжичка сол
3 супени лъжици канела
1 чаша стафиди
1 чаша орехи, смлени
¼ чаша пшеничен зародиш
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете яйцата, олиото, захарта, тиквичките и ванилията. Разбъркайте добре. Добавете пресетите сухи съставки – двата вида брашно, бакпулвера, содата, солта, пшеничния зародиш и канелата.

Разбъркайте много добре тестото. Накрая добавете стафидите и го премесете леко още веднъж, колкото да се разбъркат.

Сложете тестото в продълговата форма за печене, предварително намазнена и набрашнена. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай