Най-напред накиснете стафидите и смокините за 10 минути в хладко прясно мляко. Разтворете в млякото маята, захарта и разбъркайте добре. В купа пресейте брашното и докато бъркате с вилица, прибавете прясното, киселото мляко и яйцето.

Бъркайте добре, за да се получи гъста и лепкава смес. При необходимост добавете малко брашно. Прехвърлете готовото тесто върху кухненски плот и намазнете ръцете си със зехтин. Месете няколко минути, за да се получи гладко и меко тесто. След това добавете сушените плодове. Оставете тестото на топло да втасва за около 1 час.

След това го оформете в желаната от вас форма и отново го оставете да втаса за около 30 минути. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути. С помощта на клечка за зъби пробвайте дали хлябът е готов. След това го оставете на стайна температура, за да изстине.

Снимка: iStock

Рецептата е част от книгата „Йогурт – 50 лесни рецепти“ на издателство Инфо Дар.

Вижте още 10 от най-интересните рецепти за хляб.