Меню

Лесна баница с праз и сирене

10 ноември 2015 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
1 супена лъжичка олио
1 яйце
250 г краве сирене
1 връзка праз лук
1/2 връзка копър
1 пакет фини кори за баница
60 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Нарежете праз лука на ситно. Запържете го в дълбок съд, за да се задуши. Разбърквайте непрекъснато, докато пусне вода. След това свалете от огъня и изчакайте да се охлади. Към него прибавете сиренето, предварително натрошено. Чукнете и яйцето вътре и разбъркайте. Накрая добавете и ситно нарязания копър.

Вземете един-два листа от корите. Разстелете и поръсете с малко от мазнината. След това намажете с получената плънка и навийте на руло. Направете това с всички кори. Подредете ги в предварително намазнена тавичка във формата на охлюв.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай