Семейство

Свекървата критикува снахата как възпитава детето

25.04.2012г. / 14 12ч.
Аз жената
Свекървата критикува снахата как възпитава детето

И вие ли все слушате съветите на свекървата как трябва или не трябва да се възпитава вашето дете. С „Не бива...“ и „Така не се прави...“ най-често започват препоръките за възпитание. Нищо чудно, че се чувствате атакувана и ви се внушава, че не сте добра майка.

Преди да отвърнете на атаката на свекървата, поемете дълбоко дъх и се опитайте да помислите за майката на мъжа си с добро – най-вероятно тя иска да се чувства нужна и да участва в живота на внучето си, но подходът й това да стане е погрешен. Просто отговорете „Благодаря ти за съветите“ и продължете с начина на възпитание, който смятате за правилен.

Ако тя продължи с препоръките към вас и ви е трудно да сте над нещата, кажете следното: „Може би не си имала такова намерение, но съветите ти за това как да възпитавам детето си звучат все едно сама не се справям и съм лоша майка“. Изчакайте да чуете отговора и според него преценете дали наистина има нужда от нейното активно участие във вашия живот и живота на детето или може би трябва да ограничите намесата й.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Noa ( преди 11 години )
malko glupavo ste postavili tazi snimka na badeshtata ispanska prestolonaslednichka... nqma6e li drugi snimki na bulgarski deca? a i edva li Sofia ( jenata za koqto se e hvanala deteto) e podhodqsht primer za "losha svekarva"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар