Семейство

Как да неутрализирате свекървата по празниците

Не се поддавайте на провокации

01.05.2013г. / 14 10ч.
Нина Иванова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Великден е само след дни, а вие вместо да се приготвяте за празника, за трапезата, мислите как ще издържите присъствието на свекървата. Недейте да се тревожите, защото така само ще пропуснете удоволствието от празника. По-добре помислете за няколко ефективни тактики, с които да неутрализирате „врага“ и да не си разваляте почивката.

Ако по традиция винаги се събирате на Великден при нея, отсега се запасете с търпение и вежливост. Предупредете я, че вие също искате да участвате в подготовката за трапезата и да приготвите някое от ястията. Ако ви отреже, че няма нужда да се притеснявате, вие й отговорете, че за вас това е удоволствие и не искате тя да се претоварва извънредно с цялата домакинска работа. Нека тонът ви е достатъчно уважителен, за да не помисли, че я подигравате за възрастта й.

На празника

Свързани статии

По време на семейния обяд или вечеря, със сигурност ще има моменти, в които ви идва да я удушите. Ще коментира кулинарните ви умения, ще подчертава своята незаменимост на празника с ехидни подмятания от типа „Какво ли щяхте да ядете, ако не бях приготвила любимото агнешко на Жорето“. Вашата реакция трябва да е умерена, не се поддавайте на провокациите. Винаги може да я неутрализирате с реплика от сорта, че с „Жорето“ можехте да сте на романтичен уикенд и последното, за което щяхте да мислите е нейното агнешко. Това ще й затвори устата поне за няколко минути.

В края на вечерта

Епична гледка – свекърва ви пълни тенджери, кутии, пликове с тонове храна, като че ли вие никога повече няма да сготвите нищо у дома. Не се хабете да я апострофирате, че няма кой да изяде толкова храна и че ще остане непокътната в хладилника. Замълчете си и с усмивка поемете „даровете“. Занесете ги вкъщи, а пък ако наистина ви остане, винаги можете да дадете на някой приятел или да почерпите съседите. Нека и те вкусят от „невероятните“ й гозби...

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Елена ( преди 10 години )
Поправка- в отговор на коментара по-долу....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Елена ( преди 10 години )
В отговор на горния коментар- Тази статия е по-скоро да се посрещне с усмивка и да ви зареди с добро настроение за празниците. Разбира се, че трябва да уважаваме родителите си и да не забравяме, че един ден и ние ще се озовем, дай боже, на тяхното място- с пораснали деца и внуци. Весели празници, българи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 6 rate down comment
А, бе ( преди 10 години )
Вие във този сайт луди ли сте или исвате някъде от Марс да речем. Има безспорно и такива случаи, но са нищожен процент. В оргромното си мнозинство това нещо НЕ МОЖЕ да се случи. Та хората не се раждат врагове, а ако последвам Вашите съвети дали ще мога да заведа някога съпруга си при мйка ми и баща ми. А и винаги са ни помагали бекористно и на двете места сме се чувствали у дома си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар