Семейство

Какво да подарите на учителката за първия учебен ден?

Ароматна свещ или хубава книга

09.09.2013г. / 08 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Първият учебен ден е важен за цялото семейство. Празник, който поставя ново начало за едни, а на други добавя още към знанията им. На този ден обикновено поднасяме цветя на учителката.

Това е най-малкият жест на уважение. Когато ви предстои празник и независимо дали жестът ще е отправен към учителката или ваши близки хора, винаги е добре да изненадате с нещо малко, но оригинално, което да ги трогне. Но тъй като 15-ти септември наближава ще се фокусираме върху него. Какво да поднесете на учителката за първия учебен ден?

Свързани статии

Ако сте решили да поднесете цвете, нека този път бъде в саксия. Опаковката е от голямо значение. Изберете растение, което е красиво и не много капризно на грижи. Добавете цветна опаковка на флорални мотиви и малка картичка с пожелание за успешна учебна година.

Това са оригинални бутикови сладки, които се предлагат в много сладкарници. Изберете няколко и ги поставете в такава красива кутия за сладки. Ако сте майстори на сладките изненади може сами да приготвите бисквити с украса или пухкави кексчета. Фантастично, нали?

Вероятно голяма част от вас са прекарали лятото на село в приготвяне на зимнина. У нас рядко си подаряваме бурканче сладко, мармалад или компот домашно приготвени и опаковани красиво. Чужд пример за една топла идея за подарък. Със сигурност имате много бурканчета със сладко или мед. Малко целофан и подаръкът е готов.

Това е бурканче със соли за вана, може да поднесете и ароматна свещ вместо тях. Оригинално и ароматно. А ако вие сте я направили, подаръкът вдига стойността си, защото кара човека отсреща да се чувства специален.

Учителите са онзи пример за децата, който им дава добър старт в живота. Винаги е добре да покажем малко внимание и благодарност. Жестове, за които по-често трябва да се сещаме. Такива жестове е добре да правим не само към тях, но и към близки и приятели.

Снимки: marthastewart.com

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
родител ( преди 10 години )
когато жестът е от сърце и е направен от детски ръце е много далеч от материалното...придобива друго значение и смисъл..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар