Семейство

„Работилница за светлина“ събира средства за деца със специфични потребности

„Дете и пространство“ организира благотворителна работилница за лампи

18.10.2013г. / 16 30ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На 6-ти ноември 2013 (сряда) от 15:30 до 18:30 и на 9-ти ноември (събота) от 14:30 до 17:30 в Бест Уестърн Хотел ЕКСПО София ще се проведе благотворителна работилница за лампи, ръководена от Николай Табаков. Ателиетата се организират от Сдружение „Дете и пространство“ и целят да помогнат на 14 деца и младежи с физически и психически затруднения, настанени в двата центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в София, които Сдружението управлява. Със събраните средства ще бъдат осигурени повече обгрижващи специалисти (рехабилитатори и терапевти), както и възможности за социална общуване на децата извън домовете.

Работилница за светлина“ е мястото, където с помощта на метална рамка, хартии, лепила, кабели и крушка участниците ще сътворят собствена, уникална лампа, която има благотворителна стойност от 150 лева. За нея всеки участник ще получи удостоверение за дарение и благодарствена грамота. Разбира се и безценното усещане, че е част от една добра кауза. В ателиетата могат да участват както физически лица – индивидуално или като група чрез свои представители, така и фирми чрез свои служители.

„Ние вярваме, че всяко дете е личност с достойнство и трябва да бъде ценено и уважавано. Всяко дете трябва да има шанс да се развива, да се радва на живота и да достигне своя пълен потенциал. Децата, за които се грижим, са с физически и психически затруднения. За тях се стремим да създаваме пространство за творчество, изява и развитие, за техните семейства – среда за подкрепа, споделяне и израстване, а за специалистите, работещи с деца – възможности за обмен на опит, сътрудничество и изграждане на професионалния капацитет. Вие можете да ни подкрепите в това да разгърнем широко пространството за развитие на децата със специални потребности като се включите в работилницата!", споделя Ангелина Даскалова, координатор проекти в Сдружение „Дете и пространство“.

За контакти и заявяване на участие в „Работилница за светлина“:

Светлана Тодорова, Тел.: 0877929529, имейл: svetla.bt@gmail.com, child.space@abv.bg,

Коментирай