Семейство

Какво да правим, ако той не иска бебе?

Разногласията относно сдобиването с поколение е крайъгълен камък за много двойки

11.06.2014г. / 15 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За една истинска и пълноценна връзка между двама влюбени естествено продължение би било да се сдобият с наследник. Но невинаги и двамата партньори искат едно и също нещо. С тези разногласия относно бъдещото развитие на съвместното съжителство идват и проблеми. Проблеми, които могат да доведат до тотален раздор.

Какво се случва, когато вие искате бебе, а той не? Как трябва да постъпите, за да спасите отношенията си и да разрешите този сериозен за връзката проблем?

Общувайте

Пагубно е за една жена, жадуваща да стане майка, партньорът й да бъде тотално безразличен към този порив. Когато целите и желанията за общото бъдеще се разминават, това може да стане повод за сериозен проблем в двойката. Затова комуникацията е основен метод за справяне с проблема. Трябва да се изговорят всички гледни точки, разбирания, очаквания и цели в живота на двамата партньори.

Специалистите по семейно планиране съветват това да стане дори на един по-ранен етап от връзката. Не в самото начало, разбира се! Тогава любовта е на първо място, а и задълбочаването в нещо толкова сериозно е неуместно.

Но ако сте решили да встъпите в брак или да съжителствате на семейни начала е добре да поговорите сериозно и на тази тема. Защото в даден момент може да се окаже, че това генерално разминаване в очакванията от живота би могло да изгуби ценно време както за вас, така и за партньора ви.

Свързани статии

Направете своя избор

Дори връзката ви да е щастлива, в даден момент ще трябва да направите своя избор или по-точно да прецените дали си заслужава да продължавате съвместното си съжителство ако очакванията ви се разминават.

Ако не сте женени или сериозно ангажирани с човека до вас – струва ли си да загърбите мечтите си да станете родител в името на връзката? От друга страна, ако връзката ви е прекалено ценна за вас, може да си заслужава да оставите вашите лични желания и чувства настрана за момент.

Никой не може да принуди другия да стане родител насила. Дори това да стане, рано или късно ефектът върху взаимоотношенията ще е отрицателен.

Обмислете възможностите

Ако в действителност връзката ви е сериозна, усещате, че сте ценени и искате да запазите отношенията си, въпреки че за момента мнението ви за отглеждане на поколение се разминава, можете да скрепите съюза си чрез обстоятелствено обсъждане на съвместното ви бъдеще.

Ако обаче опцията за създаване на потомство не подлежи на обсъждане, тогава специалистите съветват да обмислите сериозно други възможности.

Изследователи от университета в Мичиган установили, че наличието на деца в семейството не е основен фактор за скрепяване на щастието, ако него така или иначе го няма в отношенията. Ако съюзът ви е скрепен с любов и разбирателство, бихте могли за момента да отложите тази сериозна крачка.

Разногласията в живота винаги са стресиращи и рядко могат да бъдат избегнати. Тайната на дълготрайното пълноценно съвместно съжителство е в това да умеете да комуникирате помежду си и да се споразумявате честно и коректно спрямо другия.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Пфф ( преди 9 години )
До Анонимен: Много неща са си казани даже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
kamelia_ivanov ( преди 9 години )