Семейство

Свекървата ще ви гостува за празниците – как да се справите?

10 начина да устоите на напрежението

21.12.2018г. / 08 16ч.
Илияна Николова
Кадър от филма "Свекървище". Снимка: Outnow.ch

Кадър от филма "Свекървище". Снимка: Outnow.ch

6. Оставете я да има мнение.

Не се карайте със свекърва си за всичко, за което не сте на едно мнение. Приемайте нейното и не го оспорвайте задължително. Оставете я да ви дава съвети, дори да не сте ги поискали. Стига да не са прекалено настойчиви и в пълен разрез с разбиранията ви, посрещнете мненията ѝ с уважение.

7. Не търсете злобен подтекст в подаръците ѝ.

Ако свекърва ви ви подари блуза, която е с 2-3 номера по-широка от реалния ви размер, не го приемайте задължително като обида. Отминете този факт като невинна грешка, а не задължително като намек, че сте напълнели.

8. Бъдете любезни.

Не започвайте спор първи. Не се заяждайте и не търсете повод за пререкания. Бъдете колкото се може по-любезни и приветливи, за да не създавате излишни конфликтни ситуации, които да помрачат празничното настроение.

9. Помнете, че тя все пак ще си тръгне.

Ако присъствието на свекърва ви е така тежко поносимо за вас и отношенията ви не са особено безоблачни, мислете за края на визитата ѝ. Тя все някога ще си тръгне и всичко ще си бъде постарому.

Какво никога да не казвате на свекърва си?

10. Спазвайте дистанция.

Физическото разстояние често помага в такива ситуации на напрежение. Седнете на масата възможно най-далече от свекърва си, за да се предпазите от конфликт или забележки. Ако имате да приготвяте нещо допълнително за трапезата, отивайте до кухнята от време на време. Разстоянието помага в тези случаи.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
анонимна ( преди 5 години )
дрън-дрън, по-добре да се сложи на мястото и и да не се обажда много-много, защото в противен случай, ако е зла, ще се качи на главата ви и с брака ви е свършено....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар