Семейство

Какво не бива да позволявате на другите да правят спрямо вас

Не позволявайте да ви лъжат

24.01.2022г. / 13 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Постоянно общуваме с много и различни хора. Всеки един от тях, малко или много оказва някакво влияние върху нас и обратното. Понякога дори тези, които ни желаят доброто, могат да бъдат твърде настоятелни към нас. А какво да кажем за недоброжелателните, които се опитват да ни се наложат. Вижте какво не бива да позволявате на другите да правят спрямо вас.

Не се оставяйте да ви въвличат в безсмислени спорове

Особено с хора, които вече са решили, че тяхната истина е крайна. На такива личности няма какво да доказвате по ред причини. Не желаят да ви разберат или дори сте на различни интелектуални нива. Не си заслужават усилията ви, нали?Това важи и за онези, които ви разбират погрешно, но не ви позволяват да им обясните смисъла на казаното от вас.

Научно доказани причини приятелите да ви правят по-здрави и щастливи

Да ви карат да се срамувате от миналото си

Има хора, които винаги са готови да ви напомнят за вашите грешки и минали неуспехи. Това може да са ваши познати, колеги, роднини и т. н. Миналото ви е част от вашия житейски опит, а всеки има такъв и всеки има нещо, за което изпитва срам. Когато се опитват да ви уязвят, те ще ви напомнят точно за миналото. Не им позволявайте. Без значение какво е било преди, никой не може да го промени. Важното е да се движите напред и постъпките ви да са достойни.

9 неща, за които ще съжалявате на старини

Не позволявайте да ви лъжат

Всеки лъже, някои хора по-често. Понякога човек забелязва лъжата и премълчава по ред причини. Но всеки си има праг на търпение, затова не бива да оставяме лъжците да си мислят, че измамата им е проработила.

5 знака, че сте отгледани от нарцистични родители

Да ви убеждават, че нещо е добро за вас, само защото те така мислят

Или че трябва да поемате рискове, които не желаете. От роднини, до приятели и познати, всеки си мисли, че знае какво е добре за нас. Всеки е готов да се намеси в живота ни и да раздава непоискани съвети. Всеки има различен подход към живота, ситуациите в него, всеки има лични цели и намерения. Ето защо не трябва да позволявате някой да ви налага неговата гледна точка за това как е редно да живеете.

Свързани статии

Да ви карат да се съмнявате в собствените си възможности

Представете си, че имате цел – да намерите нова работа, да започнете обучение, да придобиете нови познания, да стартирате бизнес. Тъй като сте мотивирани, нормално е да споделите с хората от близкия ви кръг това ваше вълнение. Бихте споделили и ако нещо по пътя към целта ви не е както трябва. Е, тогава си проличава кой наистина го е грижа за нас и ни е приятел. Не всеки е готов да се зарадва на мотивацията ни, успеха ни. Вместо да ни подкрепи, този човек ще намери начин да ни демотивира, да ни накара да мислим, че не сме достатъчно добри, за да успеем.

Коментирай