Семейство

Той ме обърква – ту ме обича, ту не иска да е с мен

Въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

10.05.2023г. / 10 52ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Здравейте! Съпругът ми има връзка с друга жена от година, но нито приключва с мен, нито с нея. Обърква ме, като на моменти ми казва, че не иска да е с мен и след това, че ме обича. Водили сме разговори по темата, но той не може да реши коя да избере. Възможно ли е да е с мен само заради децата? Не знам как да постъпя...

Отговор:

Здравейте,

Свързани статии

Най-доброто, което можете да направите, е да поставите ясни граници първо самата вие за себе си. След това вече можете да поговорите с него, изразявайки вашите желания и условия. Добре е да уточните заедно какви точно ще са вашите отношения, но след като първо сте се „допитала до себе си“ и сте наясно какво бихте приела и какво не.

Ако той се затруднява „да реши коя да избере“, можете вие да вземете решението вместо него и да изберете него или не.

***

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

 

Коментирай