В тенджера на слаб огън затоплете мазнината и запържете чесъна в нея. Бъркайте, докато чесънът покафенее. Добавете лука и задушете за около 5 до 10 минути, докато лукът стане полупрозрачен.

След това прибавете магданоза, босилека и черния пипер. Разбъркайте. Добавете доматите и покрийте с капак. Повишете температурата на средна. Оставете да заври и след това да покъкри известно време.

След като поври, намалете огъня и добавете червения пипер. Покрийте отново и варете за около 25-35 минути.

Забележка: Ако искате сосът да е напълно гладък, можете да го пасирате. Ако предпочитате да е с едри парчета, сервирайте го така. Подходящ е както за спагети, така и за ястия с месо.

Снимка: iStock

Опитайте още: