Меню

Бърз доматен сос с чесън и лук

17 юни 2015 | 11:45 | Илияна Николова
4 от 19 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
¼ чаша нарязан кромид лук
2 супени лъжици сушен магданоз
1 супена лъжица сушен босилек
½ чаена лъжичка черен пипер 
300 г белени домати от консерва
1 щипка счукан лют червен пипер
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тенджера на слаб огън затоплете мазнината и запържете чесъна в нея. Бъркайте, докато чесънът покафенее. Добавете лука и задушете за около 5 до 10 минути, докато лукът стане полупрозрачен.

След това прибавете магданоза, босилека и черния пипер. Разбъркайте. Добавете доматите и покрийте с капак. Повишете температурата на средна. Оставете да заври и след това да покъкри известно време.

След като поври, намалете огъня и добавете червения пипер. Покрийте отново и варете за около 25-35 минути.

Забележка: Ако искате сосът да е напълно гладък, можете да го пасирате. Ако предпочитате да е с едри парчета, сервирайте го така. Подходящ е както за спагети, така и за ястия с месо.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай