Интимно

6 навика, които провалят връзките в началото им

Не спазвате личното си пространство

28.03.2018г. / 15 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първите няколко седмици на любовните връзки обикновено се характеризират с еуфория, бързи темпове на развитие, пеперуди в стомаха. Именно този начален период е от решаващо значение за това дали взаимоотношенията ви ще бъдат дългосрочни или са изложени на риск от разпад.

Често това което проваля връзките още в самото начало са 6 лоши навика, които имаме. Вижте кои са.

Твърде бързо се влюбвате

Въпреки че е твърде трудно да заповядваме на сърцето си, опитайте се да овладеете емоциите си, преди да се уверите, че това, което изпитвате се чувства и от партньора ви. Бъдете с трезв ум и широко отворени очи, защото понякога емоциите на другия закъсняват или не идват.

Рано разкриване на вашите емоции

Кога е подходящият момент да разкрием емоциите си в една връзка? Със сигурност това е, когато и той е открит спрямо вас за това, което чувства. Но тук важното правило в началото на всяка връзка е да не показвате прекалено много нежност и емоции в ранната фаза, защото понякога това може да е плашещо за другия.

3 прозрения за намиране на любовта

Секс твърде скоро

Много двойки бъркат влюбването с плътското привличане и се отдават твърде рано на интимни ласки, които могат да се окажат разрушителни за връзките. Ето защо не бързайте със секса, особено ако намеренията ви към този човек не са само сексуални.

Това може да ви обърка, защото все още не сте сигурни колко сте свързани на емоционално ниво. Възможно е да сте сексуално съвместими, но да се разминавате в други области.

Не спазвате личното си пространство

Много често в началото на любовните отношения партньорите прекарват повече време заедно. Въпреки че това е съпроводено с прекрасни емоции, такъв дългосрочен навик може да доведе до „задушаване“ на партньорите.

Ето защо не забравяйте да не нарушавате личните си пространства, свободата да се отдавате на вашите любими хобита, занимания. Всеки от вас има нужда от малко време, в което да презареди.

Свързани статии

Отделяте много време в разговори за бившите половинки

Избягвайте да коментирате твърде много бившите си взаимоотношения. Постоянното разпитване за нея или подсещане за бившия ви, може да остави неприятни усещания в него, а и до някаква степен във вас.

Как всяка зодия разваля връзките си

Не мислете стереотипно

Твърде грешно е да мислите стереотипно за връзката си и да я сравнявате с предишни ваши. Вместо това се опитайте да откриете какво прави сегашните ви взаимоотношения уникални, кои са добрите черти на половинката ви.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
po princip ne obi4am mnogo da govoria . kogato me pitat kazvam purvo dobroto , spestiavam lo6oto , a ako produljavat da rovi4kat i da pitat - kazvam i lo6oto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време