Любимите 8

Любимите 8: Десертите, които обожаваме

Изкушения, на които не можете да устоите

31.03.2022г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Десертите, колкото и забранени да са за красивата фигура, са любимата част от менюто на почти всяка жена. Предпочитанията могат да са най-разнообразни, но шоколадът определено доминира в избора на дамите, що се отнася до сладките изкушения.

В рубриката "Любимите 8" ще ви запознаем с 8 от най-предпочитаните десерти на жените, които повдигат настроението, галят сетивата и са едно сладко бягство от вечните диети.

1. Шоколадови десерти

Шоколадовите десерти са на първо място сред любимите на жените. Шоколадът във всичките му форми е не просто изкушаващ – той е издигнат в божествен култ. Почти няма жена, която да не обича да си похапва шоколадови изкушения от време на време. Трудно е да с устои на феноменалния му чар и вкус.

Една примерна рецепта за вкусно сладко изкушение е шоколадовият чийзкейк със сметана без печене, която можете да видите тук.

2. Чийзкейк

Чийзкейкът е възхитително съчетание между сладки и солени вкусове, които галят небцето. Неслучайно е любим десерт на много дами. Той може да се приготви по всевъзможни начини, както и да се декорира според вкуса ви. Ягодите са един от най-подходящите плодове за декорация на чийзкейка. Затова ви предлагаме една фантастична рецепта за ягодов чийзкейк без печене, която да опитате. Вижте я тук

3. Тирамису

Класическото италианско тирамису е сред най-предпочитаните и любими торти. Признайте, че бихте си го поръчали още сега. Галещите небцето нежни вкусове, съчетани в този десерт, придружени със закачливата нотка на рома в напоените бишкоти, правят похапването на тирамису истинско шеметно преживяване. Опитайте и една от нашите любими рецепти за тирамису.

4. Плодови печени сладкиши

Много дами предпочитат тестените десерти, придружени с лекия галещ вкус на плодовете. Тази комбинация винаги е печеливша, когато искате да изненадате някоя дама и да ѝ подарите любим вкус. Предлагаме една прекрасна рецепта за сладкиш със сметана и праскови, която да опитате.

5. Брауни

Брауни е класика, която е винаги на мода. Приготвя се лесно, а дава толкова много наслада, че е нужно само едно малко квадратче от този сладкиш, за да наситите жаждата за сладко изкушение. Предлагаме ви да зарадвате сетивата си и тези на любимите си хора с една наша любима рецепта за брауни. Вижте я тук.

6. Кекс

Още една класика сред десертите, която може да разтопи всяко женско сърце. Кексът идва със своето огромно разнообразие, за да зарадва женската душа винаги, когато имате нужда от нещо бързо, лесно и изключително вкусно. Предлагаме една рецепта за джинджифилов кекс с малко по-нестандартен вкус, която да опитате.

7. Морковена торта

Морковената торта е друг любим десерт на дамите. Тя идва с невероятно разнообразие от вкусове и варианти за приготвяне. Предлагаме един вариант без яйца, който да опитате. Вижте рецептата тук.

8. Торта „Червено кадифе“

Изтънчена, красива, грабваща окото, тортата „Червено кадифе“ е любим десерт на много дами. Нежната ѝ глазура оставя кадифен и фин завършек на пухкавата текстура на блатовете. Ето и една класическа рецепта за торта „Червено кадифе“, която да опитате.

Коментирай