Лесен сладкиш с праскови и сметана

19 февруари 2018 | 06:19 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
2 чаши брашно
3 яйца
1 чаша захар
100 мл олио
1 бакпулвер 
1 ванилия, течна
1 щипка канела
500 г праскови
1 чаша сладкарска сметана 
½ чаша орехи, смлени
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Нарежете на ситно прасковите. Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете го с канелата, олиото, орехите. Смесете съставките с яйцата и захарта. Разбъркайте добре сместа с дървена лъжица. Изсипете я в тава за печене, предварително леко намазнена. Може да ползвате и форма за кекс.

Разбийте сладкарската сметана с миксер. Добавете към нея ванилията и разбийте още малко. Намажете готовия сладкиш с нея след като изстине. За украса подредете няколко парченца праскови отгоре.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай