Интимно

От какво зависят сексуалните ни желания?

Отказът от секс и какви са причините за него

06.11.2012г. / 17 00ч.
Ана Петрова
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Един от най-разпространените митове относно сексуалното съзнание на мъжете и жените е, че мъжете желаят и мислят за секс постоянно, докато жените задоволяват поривите за приключения в леглото с 1-2 пъти секс седмично. Обобщение не може да се прави в никакъв случай, защото няма две еднакви личности.

Свързани статии

Колко често имаме желание да правим секс зависи от много неща, сред които стресът, бременността, физическото и емоционалното ни състояние, самочувствието ни. Проявяването на разбиране към любимия човек, имайки предвид тези и други фактори, показва зрялост и обич.

Какво да направим, ако усещаме, че сексуалните ни пориви постоянно отслабват? Нормално е едно младо семейство да има огромно желание за страстни нощи. Още по-нормално е с времето тези нощи да са по-нарядко. За да запазите искрата, разнообразете любовната игра.

Физическата умора, причинена от ежедневните задължения, постоянното натоварване, дългите работни дни, отговорностите около децата също влияят на сексуалните желания. За да освободите тялото си от насъбралото се напрежение, няма да сбъркате, разчитайки на един хубав сутрешен секс след заслужена почивка.

Промяната на средата би повлияла положително на секса. „Избягайте“ за няколко дена сами на почивка, пратете децата при баба им и дядо им или си наемете стая в някой хотел за една нощ.

Ако нищо не помага, може би е дошло време да поговорите с любимия и да обсъдите какви са отношенията ви на сексуално ниво. Избягвайте да се оплаквате и да правите сравнение между него и бившия ви, а споделете какво бихте искали той да направи или промени. За секс са нужни двама, затова проявете търпение и разбиране.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
ot liubimia 4ovek , a za men e samo i edinstveno milia mi BOKO
отговор Сигнализирай за неуместен коментар