Интимно

Колко често мъжете мислят за секс?

Можете ли да отгатнете?

28.06.2014г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Според вас кой мисли по-често за секс мъжете или жените? Повечето хора биха отговорили мъжете, но дамите да не се правят на свенливи и да признаят, че и през техните красиви главици честичко минават такива мисли.

Според градските мълви, мъжете мислят за секс средно на всеки 7 секунди. Е, вероятно не е чак толкова често. Всъщност, как може да бъде доказано дали това твърдение е вярно или не?

Модерният живот кара хората да стават все по-дистанцирани. Пари, притеснения, проблеми, деца, работа, ангажименти – всички тези обстоятелства намаляват либидото. Да не говорим за умората и стреса.

Ако вярваме на статистиката, мисленето за секс на всеки 7 секунди трябва да означава 514 пъти на час или приблизително 7200 пъти за цял ден! Е, не е ли прекалено? Изглежда сякаш мъжете мислят само за това по цял ден? Никакви други мисли ли не им минават през ум!?

Научният опит винаги трябва да е подплатен с някакво проучване. За психолозите тези проби най-често са въпроси и провокации. В случая за това изследване различни хора са били прекъсвани в момент от ежедневието им и са помолени да напишат мислите, които са се въртели в главата им точно в този момент.

Изследователският екип от Университета в Охайо направил това изследване върху 283 колежани и студенти, разделени в три групи. Те били помолени да записват мислите си всеки път, когато те се отнасят за секс, храна или сън.

Ще си помислите – надали всички ще си признаят точно кога и какво мислят за секс!

Използвайки този метод, учените установили, че средно мъжете мислят по 19 пъти на ден за секс. За сравнение, резултатът на жените е средно 10 мисли за секс на ден. Мъжете имат и повече мисли за храна и сън, в сравнение с жените.

Свързани статии

Изводът е, че като цяло мъжете обичат да мислят за приятни неща.

Друго интересно изследване, проведено в същата посока, обаче, констатира съвсем различни данни! Проучването е проведено в Германия и включва хора и техните смартфони. Устройствата били настроени да ги алармират в определени интервали в продължение на една седмица. Алармиранията били в в различно време от деня.

Целта била всеки път, щом получат известие от смартфона си, хората да записват мислите, които в този момент са преминали през главата им. Изненадващо се оказало, че мислите за секс са значително по-малко от очакваното.

Приблизително 4% от мислите били за секс, за сравнение с 19-те пъти на ден в предното изследване.

Истинският шок дошъл, когато било установено, че хората мислят повече за храна, сън, лична хигиена, социални контакти, свободно време (до около 17 ч.) и кафе. Гледането на телевизия, проверяването на електронната поща и Фейсбук също е сред по-честите мисли.

Коментирай
Здраве и красота