Интимно

Успешните двойки правят тези 3 неща

Сексът не е едно от тях

18.11.2016г. / 17 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът и интимността са съществени за една истинска и пълноценна връзка. Но има и ежедневни навици, които скрепяват още повече близостта между двама обичащи се души. И тези неща нямат нищо общо със секса. Те са на друго ниво и допълват интимността по един емоционален начин.

Кои са трите неща, които двойките с успешна връзка правят?

Спортуват заедно

Спортът свързва хората на друго ниво. Когато и двамата партньори се стараят да изглеждат добре за себе си и за другия и най-вече го правят заедно, това скрепя връзката им до съвършенство. Да усещаш как сърцето ти бие едновременно в един ритъм с това на партньора ти е неповторимо.

Освен това спортът повишава нивата на хормоните на щастието. Когато сте двамата и заедно преливате от енергия и серотонин, няма как любовта ви да не стане по-силна.

Готвят заедно

Готвенето е интимен ритуал, който сплотява хората, дава им топлота и смисъл да продължат напред. Храната е извор на обич, на усещане за уют, истинско благо. Успешните двойки не просто се хранят заедно – те приготвят храната си заедно и се наслаждават на всеки миг, прекаран в този вкусен и сплотяващ ритуал.


Почиват заедно

Някои може и да възразят и да кажат, че също почиват заедно с половинките си, но имат безброй проблеми във връзката. Тук не става дума за отиване на почивка веднъж в годината по подразбиране, просто защото „така правят хората“.

Става дума за това да пътешествате заедно, да се отскубвате за уикенда и с наслада да поглъщате всяка минута заедно. Да почивате от време на време, дори за ден-два заедно е от огромно значение за връзката. Не допускайте да стигате до момента, в който наистина ще го правите по задължение един път в годината за една седмица. Успешните двойки не правят така.

Времето, прекарано заедно е ценно. То дава най-голямата интимност. А ако се занимавате и с нещо приятно заедно – връзката ви няма да има цена!

Снимки: iStock

Коментирай