Интимно

В токсична връзка ли сте? Отговорете си на тези въпроси

Неусетно нещата са станали отровни

10.01.2018г. / 10 28ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и да е била прекрасна една връзка в началото, тя може да се превърне в истинска отрова за единия от партньорите, а понякога и за двамата.

Свикнали сте с половинката си. Понасяте всякакви нередности, защото... и вие вече не знаете защо. Но изпитвате страх. Опасявате се, че няма да се справите сами.

Понякога даже си мислите, че той е прав. Заслужавате си го. Ето пак го вбесихте – как да не започне да крещи.

Симптомите на токсичната жена

Напрегнати сте. Не ви се прибира вкъщи. Изпитвате неприязън към всичко и сте депресирани. Не се усмихвате като преди. Някак си дори сте изгубили желание да говорите с партньора си. Предпочитате да се чуете по телефона с приятелка.

Симптомите на токсичната връзка са много. Ако се чудите дали вашата се е превърнала в такава, отговорете си на следните въпроси:

1. Крещите ли си? Карате ли се често?

Почти няма ден, в който да не се скарате. Намирате за какво да се спречкате, дори когато става дума за нещо маловажно. Сякаш непрекъснато сте на нож, в бойна готовност. При най-малкото нещо избухва грандиозен скандал.

2. Водите ли битка по точки?

В главата си криете таен списък с точки, по които водите или изоставате от партньора си. Връзката ви е заприличала по-скоро на футболен мач, отколкото на партньорство.

3. Страх ли ви е да говорите за сериозните неща във връзката?

Партньорът ви се е превърнал в страшилище за вас. Дори не смеете да му противоречите, камо ли да подемете разговор по някаква сериозна тема, касаеща връзката ви.

5 токсични навика, които отравят връзката ви

Свързани статии

4. Партньорът ви интересува ли се само от себе си?

Той е погълнат от своите интереси. Говори само за себе си. Никога не ви пита как е минал вашият ден. Когато искате да споделите нещо ви прекъсва, махва с ръка и казва: „Стига с твоите глупости!“

5. Чувствате ли се сякаш не правите нищо, както трябва?

Каквото и да направите, каквото и да кажете, то никога не е вярно. Не сте прави. Подходът ви е грешен. Изобщо – с нищо не се справяте както трябва. Така се отнася партньорът ви с вас. Вече дори се питате за какво въобще ви бива.

6. Егоистичен ли е в леглото?

Токсичният партньор гледа да задоволи себе си преди всичко. Насладата на другия човек изобщо няма значение за него.

7. Ревността превзема ли ежедневието ви?

Вие или партньорът ви сте обзети от болезнена ревност. Тя се промъква във връзката ви и разваля всеки един момент от нея. Не можете да мислите, не можете да спите, трескаво проверявате с кого е, къде е, какво прави. Карате се, провокирате се един друг, сякаш търсите доказателство за прелюбодейството, което така и не съществува.

 

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 6 години )
takuv be6e i brakut , kogoto uspiah da prikliu4a. imala sum i drugi poznati hora v ejednevieto , s podobno povedenie. naistina ne e priatno ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар