Интимно

10 признака, че имате проблем с интимността

Защо не ви върви в обвързването

25.11.2018г. / 08 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Предпочитате аферите пред връзките

Хората, които се страхуват от обвързването и интимността подсъзнателно избягват връзките и целенасочено търсят мимолетни флиртове, емоционални и страстни афери, които избухват бързо и също така бързо угасват.

7. Женени сте за работата си

Крайностите в една област от живота неминуемо пречат на други. Ако сте прекалено отдадени на работата си, връзката обикновено е първото нещо, което страда от това.

Свързани статии

Езикът на тялото говори: Той иска само секс!

8. Носите маска

Може би се опитвате да скриете нещо, а може би да се предпазите от болка. Миналият ви опит ви е научил, че ако сте искрени и отдавате сърцето си безапелационно на някого, това не води до нищо добро. Затова сте предпочели да се скриете зад маска, да играете роля и да не се разкривате напълно.

9. Държите партньора си далеч от други хора

Не можете да понесете мисълта да заведете приятеля си при родителите си и да гледате как майка ви изважда бебешките ви снимки. Предпочитате да избегнете неловките разговори. Искате животът ви да е лесен и прост, а не да бъде усложнен от всевъзможни семейни връзки.

10. Липсва ви увереност

Не се чувствате удобно в кожата си. Трудно е да допуснете някого в интимния си свят. Не умеете да споделяте или не искате, защото в миналото това ви е наранявало. Съмнението в себе си и ниското самочувствие са свързани с неспособността за изграждане на дълготрайна пълноценна връзка.

Коментирай