Интимно

10 признака, че имате проблем с интимността

Защо не ви върви в обвързването

25.11.2018г. / 08 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Страхът от близост и отдаденост е разбираем. Много хора се плашат от интимността в духовен смисъл по различни причини. Обвързването наистина е сложно и трудно, защото изисква много компромиси, търпение, уважение и комуникация. Някои хора наистина имат проблем с интимността. Това в определен момент от живота може да се превърне в истинско предизвикателство. Ако сте човек, имащ проблем с интимността и обвързването, но не си давате сметка, има някои признаци, които подсказват за това. Ето кои са те:

1. Често се гневите

5-те фази на всяка връзка

Малки неща ви изкарват извън нерви. Не можете да се съсредоточите върху отношенията си. Непрекъснато мислите за проблеми, за работата, за другите, за негативните черти на човека с когото сте. Всичко ви ядосва и лесно се палите. Това в даден момент ще се превърне в проблем за партньора ви.

2. Страх ви е, че не сте перфектни

Страхът от отхвърляне често се корени в съмнението в самите нас. Заради психологическия и социален натиск, който всички ние усещаме върху себе си, някои хора започват да губят вяра в собствената си личност. Самочувствието им започва да спада, а съмнението, че са достойни за любов все повече се задълбочава. Ако осъзнаете, че няма перфектни хора ще ви е по-лесно да се отпуснете и да се доверите във връзката си.

3. Сексуално незрели сте

Някои хора се страхуват от обвързването и интимността, защото се срамуват от липсата на сексуален опит. Ако се отърсите от това ще се почувствате по-добре и по-смели. А и за да се обвържете, първо трябва да отворите себе си, да допуснете човека до вас. Избягването на физически и емоционален контакт няма да ви помогне.

4. Тялом сте там, но не и духом

Отново дълбокият подсъзнателен страх от обвързване пречи на отпускането в отношенията. Неслучайно на хора с подобни страхове майсторството във връзките им убягва. Поработете над себе си, ако наистина искате да откриете щастието в една стабилна връзка.

Правилата, които да спазвате, ако сте приятели за секс

5. Криете нещо в миналото

В много случаи затрудненията в обвързването идват, защото криете нещо от миналото си, свързано с предишни връзки. Или имате прекалено много такива, или пък не и се срамувате заради това. Опитът ви е бил лош или сте притаили някакви моменти, които искате да погребете. Знаете, че обвързването предполага разкриване на дълбоки тайни от интимния свят в миналото и това ви плаши.

Коментирай