Интимно

6 неща, с които трябва да сте наясно след 1 година връзка

Един показателен анализ, който да си направите

11.05.2019г. / 06 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първата годишнина от връзката обикновено идва изневиделица. Хем е рано за планове, хем обаче времето е достатъчно, за да преценим дали човекът, с когото сме, е правилният за нас и дали връзката ни върви по начина, който искаме и си представяме.

Ако все още имате съмнения за това какво всъщност се случва между вас, това не е добър знак. Първата година е определяща за връзката и е време да направите своя малък анализ.

5-те фази на всяка връзка

Кои са нещата, с които би трябвало да сте напълно наясно след първата година?

Дали сте заедно наистина

Всяка връзка се движи със своя определен индивидуален ритъм според това как се отнасят към нея партньорите. Важно е да сте на една вълна и да знаете дали очаквате едно и също от взаимоотношенията си или всеки гледа в своята посока. 1 година връзка би трябвало да е напълно достатъчна, за да можете да си отговорите на този въпрос. В противен случай е губене на време и лутане в неопределени отношения.

В какъв тип връзка сте

Много връзки настъпват при едни обстоятелства, а се трансформират в други впоследствие. Ако сте започнали неангажиращо, но пламналите помежду ви чувства са ви накарали да поискате да споделите живота си заедно, е чудесно. Обратното също е възможно. Важното е да сте наясно на какъв етап сте.

Дали можете да приемете неговите/ нейните недостатъци

Година, след като сте се опознали, трябва вече добре да знаете недостатъците на другия, за да сте наясно дали сте в състояние да ги приемете или те ще се окажат пречка за щастието ви в бъдеще.

Свързани статии

Кои сте като индивидуална личност

Лесно е да се потопиш в целостта на връзката, да изгубиш идентичността си в общото, трудно е да запазиш индивидуалността си и да не я предадеш. Ако партньорът ви е силна или контролираща личност, тогава е доста трудно да съхраните същността си. След година връзка би трябвало да знаете добре това.

Накъде върви връзката ви

Връзка без бъдеще или поне представа за него, е непълноценна. Ако искате да градите стабилност и взаимност за в бъдеще заедно, трябва да направите тази равносметка на първата си годишнина. Определете на какъв етап сте и какво очаквате от бъдещето си заедно.

Най-важните етапи в една връзка, които ще помним винаги

ОК ли сте да бъдете себе си

Много е важно да можете да изразявате свободно същността си, да не се страхувате или срамувате да бъдете себе си в компанията на партньора си. Ако не можете, замислете се колко дълго бихте могли да изкарате с маска на лицето.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )
napulno naiasno sum s 4uvstvata si kum , mujut , kogoto obojavam , bez da tulkuvam , kakto i sum naiasno s 4erti na haraktera mu , zatova i go 4akam vuv vremeto , kakto sme se razbrali ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време