Интимно

Какво е тиха любов и как тя продължава във времето?

Тихата любов е изградена на доверие

19.10.2019г. / 06 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според някои западни проучвания, по-малко от 15% от двойките остават заедно за повече от 20 години. Специалистите по връзки споменават, че има такова нещо като тиха любов, в която партньорите поддържат тръпката един към друг и която устоява във времето, благодарение на някои стъпки.

Тиха любов не означава, че е скучна, тя е спокойна

Поддържането на тиха любов между двама души, означава те да се опитат да намалят или избегнат конфронтациите и отрицателните емоции, които могат да събудят гняв. Трудно е да овладеем емоциите по време на спор, но ако се опитаме да мислим спокойно и се фокусираме върху дипломатичното разрешаване на проблемите, тогава ще се подкрепяме един друг.

6 неща, върху които да помислите, преди да се обвържете сериозно с него

Любовта означава безопасна среда

Когато срещаме някого и започваме връзка с него, всеки от нас има своето лично пространство. Би следвало да проявим търпение и да изчакаме докато другият ни пусне по-близо до себе си, но донякъде. Важно е да сме близки, да споделяме, да нямаме тайни, но има един друг вид лично пространство, което не бива да прекрачваме. Това са минутите, в които всеки от нас иска да се посвети на хобито си, има нужда да е сам и т.н. Тихата любов ни учи да ценим взаимно тези пространства.

4 типа поведение, които издават, че той се среща с други

Тихата любов е изградена на доверие

Доверието е фундамент в една връзка. Важно е и двамата партньори да се чувстват сигурно с човека до себе си. Да знаят, че той не би ги наранил словесно, физически, че не би ги предал. Доверието към другия е да знаеш, че той ще бъде до теб не само в добро, но и в трудни моменти.

Свързани статии

Тихата любов е романтична

Любовта е страстна, но тази страст е трудно да бъде поддържана през годините. Романтиката, интимността са много по-силни от страстта. Те зависят от усилията на двете страни, показват тяхната издръжливост.

Изключително ценна и не толкова често срещана

Тихата любов не разчита на бързината в развитието на взаимоотношенията. В нея и двамата партньори отделят нужното време, за да научат повече един за друг, да се влюбят във всеки един аспект.

Коментирай