Интимно

6 факта за любовта и връзките

Романтичните филми помагат на връзките

02.01.2020г. / 17 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпросите за любовта и връзките не спират да ни вълнуват. Учените в различни части на света също не спират да търсят отговори за щастливите романтични взаимоотношения. Въпреки че често попадаме на информация по темата, базирана на различни проучвания и тя обикновено предизвиква само усмивки, може би е добре да се замислим за някои неща. Ето няколко любопитни факта за любовта и връзките.

Възрастта на първото сексуално преживяване „предсказва“ по-нататъшния любовен живот

Или поне така смятат учени от Тексаския университет в Остин. Според заключенията им от проведените проучвания, хората, които са правили за първи път секс след 19-годишна възраст, са по-склонни да не сключат брак рано, могат да създадат по-щастливи романтични отношения в зряла възраст и като цяло се считат за по-надеждни за дългосрочни връзки.

4 начина да се влюбвате все повече в партньора си всеки ден

Романтичните филми помагат на връзките

Знаете ли, че рискът от развод или раздяла намалява, ако партньорите гледат романтични филми заедно и ги дискутират. Така разбират какво е погрешно или какво е добре да направят за своята връзка и по този начин си взаимодействат. Всичко това им помага да намалят конфликтите.

Мъжете с по-висок коефициент на интелигентност е по-малко вероятно да изневерят на половинката си

Това твърдение е на учени от Университета в Сейнт Луис. Те са открили, че мъжете с по-висок коефициент на интелигентност са по-верни на половинките си, тъй като тези мъже оценяват моногамията и сексуалната изключителност. По отношение на жените, нивото на интелигентност не оказва никакво влияние върху тяхната вярност, смятат специалистите.

Защо ревнувате бившия, след като сте създали нова връзка?

Всичко зависи от първата целувка

Според изследователи от Университета в Оксфорд, първата целувка с нов партньор, може да е показател за това дали той е потенциален съпруг или съпруга. Целувките се считат за наистина важни, когато става дума за дългосрочни връзки или поне за жените. Според учени, първоначалната хипотеза, според която основната функция на целуването е да повишава нивата на възбуда, всъщност е погрешна.

Свързани статии

Тези двойки, в които партньорите съжителстват заедно повече от 25 години, развиват подобни лицеви черти

Учените обясняват този феномен с това, че емоционалните процеси предизвикват съдови промени, регулиращи се от лицевата мускулатура.

Снимката на любим човек намалява болката

Дали това би помогнало при главоболие, например? Тествайте и ще разберете. Учени са достигнали до заключението, че ако гледаме снимки на любимия човек или го докосваме, когато сме в компанията му, това може да намали физическата болка, която изпитваме по някаква причина в този момент.

По материали от brightside.me.

Коментирай