Интимно

5 знака, че се намирате в любовна криза

Липса на физическа близост

13.10.2020г. / 12 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма как любовната връзка през цялото време да се развива безпроблемно. Понякога се стига до емоционална дистанция и когато партньорите не успеят да излязат от нея по-сближени, тогава може да се стигне до край на взаимоотношенията. Кои са знаците, че двама души се намират в такава криза?

Изолация и липса на комуникация

Натрупването на проблеми във връзката рано или късно води до трудност в изразяване на чувствата. Единият спира да е споделящ, другият се преструва, че всичко е наред. Това води до изолиране, отдалечаване един от друг, а когато има израз на емоции, обикновено се превръща в изблик, включващ манипулация, чувство на презрение. Дори и най-малките неща водят до големи битки, липса на комуникация, незаинтересованост един към друг. 

5 етапа, през които всяка двойка преминава

Твърде много критика

Когато партньорът ви винаги ви критикува за дребни неща или вие него, това подсказва, че емоционалната ви връзка е в криза. Нормално е да имате различия в мненията, но когато те се превърнат в словесна атака един към друг, означава че има емоционална дистанция. Чувството за емоционална дистанция и отдалечаването от партньора може да ви накарат да се чувствате подразнени от всичко, което другия не прави както трябва. 

Начини, по които връзката с нарцис унищожава самочувствието ви

Липса на физическа близост

Емоционалната и физическата близост са две от най-важните неща във връзката, без които тя трудно би могла да продължи. Интимността е нещо, върху което работим всеки ден с любимия човек. Когато тя липсва, нарушава се добрата комуникация, води до сексуално нежелание, липса на съвместимост и доверие. 

Свързани статии

Разминаване в любовния език

Всеки има свой собствен начин да изрази любовта си към партньора. Докато някои двойки имат сходни любовни езици и те се допълват,  при други те се разминават, което затруднява свързването на партньорите. Разбира се, малките различия са напълно приемливи, но ако няма нищо, в което и двамата обичате да сте заедно, тогава ще се почувствате емоционално недоволни и отдалечени от партньора си.„... Има само едно доказателство за присъствието на любовта – дълбочината на връзката...“ – Ерих Фром, психолог. 

Навици, лоши колкото изневярата

Различни емоционални нужди

Двама души, макар и да се обичат, всеки от тях е различен и начинът им на възприемане на емоциите също е различен. Когато не успяват да уважат различията и нуждите си, това може да се превърне в голям проблем. 

Снимка: iStock

Коментирай