Интимно

Какво прави нарцисът в края на връзката?

Сигналите, за които да внимавате

22.02.2021г. / 09 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нарцисите са много харизматични. Отначало винаги омайват и умеят да привличат внимание. Умеят много добре и да привличат хора към себе си с обаятелното си поведение. Лесно е да се влюбиш в нарцис, без да знаеш, че е такъв. Впоследствие връзката с такъв човек става все по-трудна и по-трудна, докато се озовете в омагьосан емоционален кръг, от който трудно се излиза. Изключително трудно е понасянето на такава връзка от по-чувствителните хора, които започват да губят почва под краката си и чувстват все по-натрапчива вина в себе си, без да осъзнават реалността.

Начини, по които връзката с нарцис унищожава самочувствието ви

С течение на времето може да започнете да виждате признаци, че се срещате или имате връзка с нарцис. Понякога нещата стават толкова болезнени, че връзката ви е напът да приключи. Ето и сигналите, които издават, че в главата на нарциса връзката ви вече е изчерпана. Какво прави той в такива моменти, когато връзката е към края си?

Прави се на рицар

Нарцисите правят всичко възможно в началото на връзката да ви убедят, че са рицарят на бял кон, когото сте чакали цял живот. Свалят ви звезди, обсипват ви с внимание и подаръци, правят невероятни жестове за вас, изненадват ви непрекъснато. Всяка жена мечтае за такова отношение и не е трудно да попаднете в този капан.

Сигурни знаци, че той е нарцис

Когато обаче на нарциса му писне от вас, той рязко сменя отношението си, карайки ви да вярвате, че сте сгрешили, че не сте достойни, че не си струвате като личност, че вече няма да бъдете обичани от никой друг. Това е тактика, която кара жертвата да се вкопчи още повече в партньора си нарцис, докато той търси нови варианти за връзки навън.

Изобилие от конфликти

Когато връзката омръзне на нарциса, той започва да прави от мухата слон за всичко. Предизвиква скандали, започва спорове от нищото, хваща се за дреболии и изважда стари проблеми, навирайки ви вината за тях в лицето ви.

6 неща, които нарцисите не правят

Изкарва ви лошата

Един от типичните похвати, които нарцисите използват, е да изкарват винаги другия човек виновен, лош, неправ. С времето това разклаща все повече самооценката ви и вярата в самите вас. Започвате да губите самочувствието си и да се усещате все по-зависими от партньора си нарцис, докато той става все по-силен и взима надмощие над вас.

Нарцис ли сте в общуването?

Слага ви все по-назад в списъка си

Когато сте приоритет за човека до вас, това си личи по всяко негово действие спрямо вас. Щом обаче започнете да усещате как отивате все по-назад в списъка му с ангажименти, това означава наближаващ край на връзката. Този показател важи по принцип, не само за нарцисите. Усетите ли, че човекът до вас вече изобщо не се старае да прави място за вас в живота си, това е знак да си тръгнете колкото се може по-скоро.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
vsicko e laja i provokaciya nisto verno na nekoi taka mu iznasya da pishe
отговор Сигнализирай за неуместен коментар