Интимно

6 причини мъжете да изневеряват

Какво ги тласка към изневяра

28.02.2021г. / 11 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изневярата е едно от най-непростимите прегрешения в любовта. Повечето хора не са склонни да прощават изневяра. Често тя е причината за раздяла и прекратяване дори на дълготрайни бракове. Всеки има своята причина да изневери. С различните партньори и самите причини не са сходни. Голямо значение има цялостното взаимодействие в една връзка.

5 въпроса след изневярата – все още ли искате да сте с този човек?

Ето няколко причини мъжете да изневеряват.

Те търсят изход

Ако нещата във връзката ви не вървят, партньорът ви може да е започнал да ви изневерява, за да си намери друга половинка, с която да ви замени. Това е много често срещана стратегия. Никой не иска да е сам, а и не всички мъже проявяват достатъчно мъжество, за да се изправят срещу половинката си и да заявят, че вече не я обичат и просто си тръгват. Повечето мъже, а и жени предпочитат да намерят друг партньор преди да зарежат настоящия. Една от причините да ви изневерява е тази.

Той търси по-дълбока връзка

Понякога връзката се изгубва някъде по пътя. С времето партньорите се отдалечават. Ако мислите, че само жените имат нужда от дълбока емоционална връзка, грешите. Мъжете имат не по-малко нужда от дълбочина в отношенията си с нежната си половинка. Когато по някаква причина те усетят, че тази връзка е нарушена, започват да я търсят на друго място.

6 вида изневяра, които се срещат в почти всяка връзка

Той има социопатски или нарцистични наклонности

Изневерите, особено ако са серийни и партньорът ви не проявява никакво съжаление за тях, не се извинява, може да са подтикнати от някои отклонения в характера. Социопатите и нарцисите изневеряват много често и един от белезите за това е липсата на съжаление за стореното. По-скоро ще ви изкарат вас виновни на всяка цена. Ще ви накарат да повярвате, че сте ги подтикнали да го направят с поведението си.

Отмъщение

Мъжете са импулсивни същества. Те действат на мига, много често и без да мислят. Склонни са да се поддават на моментните емоции. Ако сте изневерили на партньора си, не се чудете, ако и той го е направил при първа възможност. Това може да е чисто и просто отмъщение.

Ако Той ви казва тези неща, все някога ще ви изневери

Силен стрес

Стресът може да повлияе по различен начин на мъжете. Някои изпитват нужда да разпуснат далеч от най-близкия си човек, а именно от партньора. Затова предпочитат да се отпуснат в прегръдките на друга жена.

Търси одобрение

Ако по някаква причина партньорът ви не се чувства оценен подобаващо от вас, не му правите достатъчно комплименти, не му показвате, че се гордеете с него и го харесвате, нормално е той да пожелае да усети всичко това. Затова започва и да го търси при друга жена или други жени в най-лошия случай. А в много случаи вината изобщо не е в нежната половинка. Някои мъже повдигат егото си, изневерявайки и то без да има някаква пряка връзка с настоящите им отношения. Те просто имат нужда да валидират мъжкото си его.

Червени флагове, сочещи към изневяра

Коментирай